Pobjednici 4. emisije treće sezone SBF Start-up Challenge Una Toys iz Cazina

SBF Start-up
Senad Kapić, inžinjer drvne industrije i njegova supruga Enesa Rekić-Kapić, profesorica u osnovnoj školi, sa idejom za proizvodnju drvenih i ekološki prihvatljivih igračaka pobjedili su u 4. emisiji 3. sezone takmičenja Sarajevo Business Forum Start-up Challenge.

 

Ovaj kreativni bračni par sa adresom u Cazinu već je osmislio i naziv kompanije - Una Toys. Nakon pobjede u takmičenju koje već treću godinu zaredom organizira BBI banka i Hayat televizija u saradnji sa partnerima, planiraju uspostavljanje nesting proizvodnje, odnosno unapređenje iz ručne u CNC proizvodnju. Potom ih očekuje analiza proizvoda i plasman na domaće i inostrano tržište.

"Na početku, ideja je bila da radimo razne unikatne proizvode od drveta, između ostalog, i drvene igračke. Kasnije, bazirali smo se samo na edukativne, ekološki prihvatljive didaktičke igračke. Kao roditelji malog dječaka prepoznali smo problem sumnjivog porijekla i materijala drugih igračaka. Sa našim proizvodima -didaktičkim igračkama, djeca će se bezbijedno igrati, kroz igru učiti, razvijati maštu i kreativnost", kaže Senad. Pobjeda na takmičenju dala im je dodatni podsticaj za daljnji rad i unapređenje proizvodnje.

"Mladim kreativnim ljudima želimo poručiti da se ne plaše izazova i prepreka na koje će nailaziti. Budite uporni u ostvarivanju svojih ideja. Iskoristite priliku koju nudi takmičenje kao što je SBF Start-up Challenge, prijavite i pokrenite vlastite biznise. Zasadite sadnicu biznisa za sebe i za buduće generacije", govore Kapići.

Za pobjednike takmičenja BBI banka i partneri obezbjedili su nagradni fond u iznosu većem od 200 hiljada KM.

Cijelu emisiju pogledajte na videu ispod: