fbpx Počela 16. Likovna kolonija za djecu centra Duga

Počela 16. Likovna kolonija za djecu centra Duga

Home

Počela 16. Likovna kolonija za djecu centra Duga

Bihaćka mjesna zajednica Kulen Vakuf i ove godine domaćin je tradicionalne 16. Likovne kolonije za centar Duga. U prisustvu umjetnika iz Bosne i Hercegovine i susjednih zemalja danas i sutra održava se likovna kolonija čija djela umjetnici daruju Centru za nezbrinutu djecu Duga.

Bihaćka mjesna zajednica Kulen Vakuf i ove godine domaćin je tradicionalne 16. Likovne kolonije za centar Duga, saopćeno je iz ureda gradonačelnika.

U prisustvu umjetnika iz Bosne i Hercegovine i susjednih zemalja danas i sutra održava se likovna kolonija čija djela umjetnici daruju Centru za nezbrinutu djecu Duga.

Ovu veliku humanitarnu manifestaciju podržala je i gradska uprava Bihaća kao generalni pokrovitelj, a umjetnike je pozdravio je i poželio im ugodan boravak Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća.

„Danas su osjećaji svih nas prisutnih malo pomješani. Tužni smo jer je ovo prva kolonija bez našeg Admira, a sretni jer ćemo njegovo djelo i rad Centra nastaviti svi zajedno podržavati na čelu sa njegovom suprugom Sabinom. Hvala svima koji su danas došli i dali podršku, a posebna zahvala i grupi Zabranjeno pušenje i njihovom frontmenu Seji Sexonu  koji su došli i dali podršku“- kazao je gradonačelnik Fazlić.

Prema riječima Sabine Lješčanin u centru Duga trenutno boravi 18 mališana o kojima se brine vrijedno osoblje centra. Ona je zahvalila svima na podršci pri organizaciji kolonije, naglasivši da Centar Duga nastavlja svoj predani i odgovorni posao, uvjerena da pomoć dobrih ljudi neće izostati.

„Došli smo da podržimo ovu slatku djecu i mi ćemo podržati i aukciju slika u Sarajevu i biti dio pozitivne priče jer ova djeca i ovo osoblje to zaslužuju. Sretan sam da sam danas ovdje sa ovim divnim ljudima koji su došli da svojim djelima podrže rad centra“ – kazao je Sejo Sexon, frontmen grupe Zabranjeno pušenje. 

Prva kolonija je održana 17. maja 2002. godine, na Dan rijeke Une, a od početka suorganizator događaja je JU Gradska galerija Bihać. Prvi put kolonija je imala lokalni karakter, a iz godine u godinu broj učesnika se povećavao da bi  postala internacionalni događaj.

Topic
Objavio: Sat, 12/05/2018 - 14:41
Back to top