Počela Bihaćka zimska priča: Na Gradskom trgu od danas više života i optimizma

.
- Pandemija koronavirusa, što je opće poznato, drastično je smanjila broj ili usporila ritam za upravo one aktivnosti koje su tradicionalna obilježja svakodnevnice i tekućeg života jednog društva, što se možda ponajbolje vidi na trgovima i glavnim ulicama pred praznike. U Bihaću ipak, za razliku od prethodnih dana, Gradski trg danas je življi i s više motiva za oko...

BIHAĆ, 19. decembra - Počela je „Bihaćka zimska priča“ s dosta reduciranim sadržajima u odnosu na prethodne godine. Na Gradskom trgu su postavljene novogodišnje ugostiteljske i obrtničke kućice, a posjetioci će do sredine januara imati priliku uživati u raznovrsnoj ponudi gastronomije i drugih djelatnosti.

Cilj manifestacije, koja se održava uz strogo poštivanje higijensko-epidemioloških mjera, je promovisanje domaćih usluga i potencijala. Ovaj put izostat će kulturno-zabavne manifestacije, a kako bi ipak ispoštovali tradiciju same manifestacije, u holu Gradske uprave bit će organizirana svirka domaćih bendova koja će, uživo, putem društvenih mreža biti prenesena do svih građana USK-a ali i šire.