Počela nastava u USK- u svoje klupe konačno sjeli i učenici OŠ Cazin 1

asd
Danas je u USK počela nova školska godina. Krenulo se prema tradicionalnom sistemu- učenici su u školskim klupama.

Rezultat je to povoljnije epidimiološke situacije i preporuke nadležnih institucija. 

Časovi će biti u redovnom trajanju od 45 minuta. 

U sklopu ovoga početka, danas je upriličeno i otvaranje novog objekta OŠ Cazin 1 u Cazinu. 

Puno je bilo ranije kontroverzi i nejasnoća oko izgradnje ovoga objekta, čija je izgradnja na kraju trajala mnogo duže od obećane i cijena radova dosta viša od prvobitno dogovorene. 

Zbog netransparentnosti i probijanja rokova u izgradnji ovog objekta, te nemogućnosti da im djeca pohadjaju nastavu u ovom objektu, roditelji učenika ove škole su mjesecima protestirali protiv takvog odnosa, a prije nekoliko mjeseci su najavili i zatražili organiziranje i javnog protesta i okupljanja usmjerenog protiv, kako su naveli, gradonačenika Ogreševića, gradske uprave, rukovodstva škole i izvodjača radova. Zbog formalnog odbijanja da im se izda dozvola za okupljanje od strane nadležnih gradskih i kantonalnih institucija, ovi protesti su otkazani, ali je revolt i borba roditelja za prava svoje djece i zahtjev za transparentno trošenje i njihovih para ostao i traje i danas. 

Na otvaranju su danas u Cazinu prisustvovali i premijer i ministar obrazovanja USK i predsjedavajući Skupštine USK, kao i gradonačelnik Cazina. 

Svim učenicima i roditeljima, kao i čestitim nastavnicima i obrazovnim radnicima u USK i cijeloj BiH želimo uspjeh i dobre rezultate u novoj školskoj godini. 

Foto: Cazin.net