Počele pripreme za “Cazinski sajam 2018”

Ovogodišnja Kantonalna izložba stočarstva – Cazinski sajam 2018. trajaće tri dana i obilovaće novim zanimljivim sadržajima. Odlučeno je to na zadnjoj sjednici Organizacionog odbora sajma, čiji članovi očekuju da će prošlogodišnji rekordni broj izlagača ove godine biti udvostručen.

“Organizacioni odbor ovogodišnje Kantonalne izložbe stočarstva  ‘Cazinski sajam 2018’  već je u februaru počeo s pripremama ove jesenje manifestacije. Prije nekoliko dana održana je druga sjednica odbora na kojoj je utvrđen i datum održavanja sajma. Novina je da će ove godine sajam trajati tri dana, 21., 22. i 23. septembra, i da će obilovati i nekim novim sadržajima”, kaže Zuhad Porčić, predsjednik organizacionog odbora sajma.

Uz izložbe domaćih poljoprivrednih proizvoda, sitnih životinja, stoke, poljoprivredne mehanizacije i proizvoda iz kućne radinosti, ovogodišnji trodnevni Cazinski sajam će obilovati i novim sadržajima. Tako će se ove godine održati promocija međunarodne brand oznake za kestenov med Cazinske krajine, a tu je i  promocija krajiških običaja, kulturno- historijskog naslijeđa i gastronomske ponude kroz posebno planirane programe.

Zbog produženog trajanja sajma, novih sadržaja, ali i prepoznatljivosti ove, već tradicionalne, cazinske manifestacije, članovi organizacionog odbora sajma očekuju da će prošlogodišnji rekordni broj izlagača ove godine biti udvostručen.