Bosanska Krupa: Počeo 14. Memorijalni međunarodni turnir u boćanju „Mirsad Crnkić“

Danas je na boćarskom terenu kod Doma kulture u Bosanskoj Krupi otvoren 14. po redu Memorijalni turnir „Mirsad Crnkić“.

Ove godine na međunarodnom turniru učešće je uzelo dvanaest ekipa iz Slovenije, Hrvatske i BiH, a organizator i domaćin je Savez za sport i rekreaciju invalida 511.

„Danas će se igrati u četiri grupe po tri ekipe, a u nedjelju su polufinalne i finalne utakmice. U nedjelju ćemo obići kuću rahmetli komandanta Mirsada Crnkića te položiti cvijeće na spomen-obilježje'', kazao je predsjednik udruženja SSRI Sejad Duranović.

Turnir u boćanju već godinama simbolično 'otvara' Septembarske dane slobode Bosanska Krupa, a organizira se uglavnom krajem augusta. Ovo je između ostalog i turnir, koji osim takmičarkog i zabavnog dijela, živi uspomenu na lik i djelo komandanta 511. slavne bbr. Mirsada Crnkića, koji je učestvovao u ustrojstvu brigade, vodio je i poginuo izvršavajući borbeni zadatak u reonu Todorova 1994. godine.


''Ovo je šesta godina da dolazimo na ovaj turnir. Širimo sportski duh s našim prijateljima, invalidima iz Bosanske Krupe a ujedno i odajemo počast samoj borbi Armije BiH i pokojnom komandantu 511. slavne. I ove godine očekujemo pobjedu, biće teško i neizvijesno. To je sport, fair play, pa biće kako bude'', zaključuje Nikola Božudić, ispred Udruge Bošnjaka branitelja Siska iz Hrvatske.

(PR Općina Bosanska Krupa)
bocanje
bocanje1bocanje2