Podgorički hirurg dio tijela pokojnika iz bolnice iznio u tegli?

policija
Policija u Podgorici je izvršila pretres prostorija na hirurgiji Kliničkog centra nakon što je stigla prijava od porodice preminulog pacijenta koja tvrdi da je vaskularni hirurg N. F. prikrivao dokaze i ilegalno iznio dio ljudskog tijela iz ustanove.

 

Iz Kliničkog centra su službeno potvrdili da je u tijeku policijska istraga, no vaskularni hirurg N. F. nije odgovarao na pozive. Nepotvrđene informacije sugeriraju da je u prostoriji hirurgije pronađena tegla u kojoj se pretpostavlja da je bio dio abdominalne aorte. Navodno, N. F. je prethodno iznio ovaj materijal iz bolnice, što tvrdi porodica preminulog pacijenta.

 

SASLUŠANO VIŠE OSOBA

Više osoba je saslušano, a zaposleni na vaskularnoj hirurgiji su pronašli teglu u prostoriji tog odjela u Kliničkom centru. Prema izvorima u Upravi policije i samom Kliničkom centru, informacija o ovom događaju je nezvanično potvrđena.

Osnovno državno tužilaštvo, prema nezvaničnim informacijama, naložilo je da se pronađeni materijal pošalje na vještačenje.

Porodica preminulog optužuje vaskularnog hirurga za prikrivanje dokaza, uključujući dio tijela preminulog, te za nesavjesno liječenje koje je završilo smrtnim ishodom. Iako iz Kliničkog centra potvrđuju policijsku istragu, nisu precizirali protiv koga je ona usmjerena.

Iz Kliničkog centra Crne Gore su izjavili: “Potvrđujemo da je policija vršila istragu u skladu sa prijavom koju je imala i u potpunosti sarađujemo kao i uvijek sa svim državnim organima. Svoje postupke Klinički centar Crne Gore će uskladiti sa rezultatima istrage koju policija sprovodi bez prejudiciranja istih.”

 

PORODICA PODNIJELA PRIJAVU

Prema nezvaničnim izvorima, vaskularni hirurg je operirao pacijenta prije otprilike dvadesetak dana, a pacijent je preminuo nakon nekoliko dana.

Porodica pacijenta je, kako nezvanično navode, podnijela krivičnu prijavu zbog navodnog nesavjesnog liječenja koje je rezultiralo smrtnim ishodom. Član porodice preminulog je, prema njihovim izjavama, primijetio teglu s dijelom ljudskog tijela u privatnoj ordinaciji vaskularnog hirurga prije nekoliko dana, na kojoj je bilo napisano ime i prezime preminulog.

Nakon toga, porodica je podnijela prijavu zbog prikrivanja dokaza, što je rezultiralo policijskom akcijom koja je uključivala pretres privatne ordinacije u kojoj N. F. radi, kao i prostorija Kliničkog centra, te ispitivanje medicinskog osoblja s vaskularne hirurgije.