Podignuta optužnica protiv Chiare Pašić i djevojčice (14) za stravično ubistvo djeteta u Puli

Home

Podignuta optužnica protiv Chiare Pašić i djevojčice (14) za stravično ubistvo djeteta u Puli

Gotovo tri mjeseca nakon strašnog čedomorstva koje je zaprepastilo Hrvatsku, Županijsko državno odvjetništvo u Puli podignulo je optužnicu protiv Chiare Pašić (32) i maloljetnice (14) zbog teškog ubojstva trogodišnjeg Chiarinog djeteta.

ŽDO je priopćilo da se majku tereti za kazneno djelo teškog ubojstva. Riječ je o najtežoj kvalifikaciji ubojstva koja se primjenjuje pri najtežim slučajevima, a minimalna zatvorska kazna je deset godina, dok može ići i do dugotrajnog zatvora - u pravilu 40 godina.

Za maloljetnicu se također traže maloljetničke sankcije koje također, s obzirom da se radi o teškom ubojstvu, ne bi trebale biti u trajanju ispod deset godina, piše 100%.

"Okrivljenice se tereti da su 23. svibnja 2017. zajedno i dogovorno, u stanu na adresi Akvilejski prilaz u Puli; u nakani da usmrte trogodišnje dijete; ugušile ga, a zatim mrtvo tijelo odnijele do obale mora bivše vojarne Vallelunga i tamo ga bacile u more. 

Sudu je predloženo produljenje istražnog zatvora protiv obje okrivljenice zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. t. 3. ZKP-a)", priopćilo je pulsko tužiteljstvo.

 

(Izvor: Dnevnik.ba)

Objavljeno: Tue, 15/08/2017 - 08:57

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top