Podignuta optužnica protiv tri osobe zbog ubistva Slaviše Krunića

Tužilaštvo RS, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, podiglo je danas optužnicu protiv tri osobe zbog krivičnog djela teško ubistvo banjalučkog privrednika Slaviše Krunića i njegovog radnika obezbjeđenja.

Optužnica je podignuta protiv Benedi Đukanovića, Emilija Balde i Rodoljuba Gajića.

Iz Tužilaštva su potvrdili da optužnica Đukanovića i Baldu tereti da su od početka ove godine do 22. aprila, na području opštine Laktaši, zajedno sa, sada pokojnim Željkom Kovačevićem, po prethodnom dogovoru organizovali i 22. aprila 2019. godine, u večernjim satima, lišili života Slavišu Krunića u blizini njegove porodične kuće u Glamočanima.

Oni su sačekali vozilo kojim se kretao i u trenutku smanjenja brzine kretanja vozila otvorili rafalnu paljbu iz automatskog oružja i nanijeli teške povrede opasne po život Slaviši Kruniću i njegovom obezbjeđenju.

Usljed povreda Krunić i jedan radnik obezbjeđenja su preminuli, dok je drugi radnik obezbjeđenja teško ranjen.

Optužnica Rodoljuba Gajića, zaposlenog u "Sector Security“ d.o.o. i angažovanog na poslovima ličnog obezbjeđenja supruge i djece oštećenog Krunića, tereti za pomaganje u izvršenju ovog krivičnog djela.

Istragom je utvrđeno da je Gajić informacije koje su mu bile poznate i dostupne, a tiču se kretanja i navika Krunića, u više navrata, putem telefona ili u neposrednim kontaktima saopštavao Željki Kovačeviću, znajući da će isti lištiti života Slavišu Krunića, a koji mu je za pružene informacije obećao oprostiti novčani dug kojeg je Gajić imao prema njemu.

Osumnjičena lica nalaze se u pritvoru, a optužnicom je predloženo da im se pritvor produži do okončanja glavnog pretresa.

Iz Tužilaštva navode da je optužnica upućena Okružnom sudu u Banja Luci na potvrđivanje.