Podrška Fondacije Hastor bihaćkim učenicima i studentima

Home

Podrška Fondacije Hastor bihaćkim učenicima i studentima


U Gradskoj upravi Bihać danas su potpisani ugovori za stipendiranje deset bihaćkih osnovaca i srednjoškolaca, te sedam studenata od strane Fondacije Hastor iz Sarajeva.

Ugovore o stipendiranju u prisustvu bihaćkog gradonačelnika Šuhreta Fazlića i direktora Faondacije Seida Fijuljanina potpisali su roditelji osnovaca i srednjoškolaca kao i direktori škola u kojima pohađaju nastavu.

Prema riječima direktora Fijuljanina, Fondacija Hastor je dobrotvorna, neprofitna oganizacija koja od 2006. godine svojim radom podržava i osnažuje djecu i mlade u nastojanju da postanu samosvjesni lideri u svojim zajednicama.

Osnovna ideja i cilj Fondacije Hastor je pružiti šansu mladima da svojim uspješnim školovanjem kao i volonterskim radom učestvuju u razvijanju lokalnih zajednica i vlastitih resursa.

“Fondacija Hastor nije isključilo namijenjena talentovanoj djeci/omladini već prvenstveno pruža izazov djeci koja su marginalizovana usljed teškog socio-ekonomskog statusa i sredine u kojoj žive.

Od osnivanja Fondacija ohrabruje i podržava osnovce, srednjoškolce i studente iz cijele Bosne i Hercegovine koji naporno rade, pokazuju snažnu volju za uspjehom, imaju potrebu za finansijskom podrškom, te su spremni kroz obrazovanje unaprijediti svoj život i živote drugih.

Trenutno stipendiramo 1.850 stipendista u 110 lokalnih zajednica u BiH, od čega njih stotinu je sa područja USK-a”- dodao je Fijuljanin.

U ime učenika i roditelja zahvalju Fondaciji Hastor iskazao je i gradonačelnik Fazlić, kazavši da ova fondacija iako nema proizvodne pogone na području grada Bihaća pomaže učenike i studente i pokazuje veliki stepen društvene odgovornosti.

“Velika zahvala za ovaj vid pomoći našim učenicima i studentima i ovo je poziv svim kompanijama koje posluju na području grada Bihaća da se uključe u stipendiranje nadarene djece i djece koja su slabijeg imovinskog stanja”- kazao je gradonačelnik Fazlić.

 

(Izvor: KABINET GRADONAČELNIKA)

Tagovi
Topic
Objavio: Pon, 11/09/2017 - 15:26

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top