Bihać: Podrška hotelijera i turističkih radnika povodom izmještanja ilegalnih migranata

Zahvaljujući odlučnosti Grada Bihaća na rješavanju migrantske krize, te podršci koju su istoj pružili pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova USK-a i Vlada USK, turistička sezona u Bihać, od koje žive na stotine porodica, konačno je lišena problema ilegalnih migranata.

Na danas održanom telefonskom sastanku predstavnika hotelerija i turističkih radnika zaključeno je da:

"Nakon aktivnosti pokrenutih od strane Turističke zajednica Grada Bihaća u aprilu tekuće godine kada je na sastanku sa predstavnicima hotelijera, ugostitelja i turističkih radnika zatražen povećan angažman Mup-a USK i svih drugih nivoa vlast na izmještanju ilegalnih migranata iz centra Grada kako bi se spasila turistička sezona, na današnjem sastanku zaključeno je da je primjetan pomak u rješavanju ove problematike. 

Tim povodom hotelijeri, ugostitelji i turistički radnici zahvaljuje se Gradskoj upravi Bihać, Gradonačelniku i Gradskom vijeću na posljednjim aktivnostima koje su rezultirale smanjenjem broja migranata u urbanim dijelovima grada Bihaća. Zahvaljujući odlučnosti Grada Bihaća na rješavanju migrantske krize, te podršci koju su istoj pružili pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova USK-a i Vlada USK, turistička sezona u Bihać, od koje žive na stotine porodica, konačno je lišena problema ilegalnih migranata. Zahvaljujući izmještanju ilegalnih migranata iz centra Bihaća, možemo se konačno posvetiti svojim djelatnostima i pokazati turistima kojih je ove godine daleko više nego li u istom periodu prošle godine, da je Bihać i njegove prirodne ljepote mjesto koje sasvim sigurno treba posjetiti. 

Uvjereni smo da će se u rješavanje problema konačno ukljućiti i nadležne državne institucije i da će ovogodišnja turistička sezona u Gradu Bihaću proteći bez ikakvih problema i sa povećanim brojem turista, ali isadržaja koje svi zajedno pripremamo za sve one koji odluče posjetiti grad na rijeci Uni. ", izjavili su Turistička zajednica Grada Bihaća zajedno sa predstavnicima hotelijera i turističkih radnika.