Podrška Maroku stiže i iz BiH: Oglasili se Bećirović, Cvijanović, Dodik, Zvizdić, Krišto...

zemljotres
Maroko je sinoć pogodio razoran zemljotres u kojem je poginulo više od 800 građana.

 

Tim povodom, brojni političari, minstri i zvaničnici uputili su saučešće.

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović uputio je saučešće narodu Maroka i kralju Mohammedu VI povodom razornog zemljotresa u Kraljevini Maroko.

"Duboko me potresla vijest o stradanju i gubitku ljudskih života u razornom zemljotresu koji je pogodio Kraljevinu Maroko. U ime građana Bosne i Hercegovine i u svoje lično ime izražavam duboko saosjećanje sa Vama, porodicama žrtava i prijateljskim narodom Kraljevine Maroko. U ovim teškim trenucima ljudskih gubitaka, stojimo na raspolaganju kako bismo pružili svaku potrebnu pomoć i podršku. Naše misli i srca su sa Vama, porodicama nastradalih i narodom Kraljevine Maroko, u nadi da ćete nadvladati posljedice ovog tragičnog događaja. Primite, Vaše veličanstvo, izraze mog iskrenog saučešća", naveo je Bećirović.

I zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić je uputio telegram saučešća. 

"Molim Vas da, uime naroda Bosne i Hercegovine i u moje lično ime, primite najiskrenije izraze saučešća povodom razornog zemljotresa koji je pogodio Vašu zemlju i u kojem su stradali Vaši građani. Molim Vas da porodicama poginulih prenesete izraze iskrenog saosjećanja, a povrijeđenim građanima želje za brz oporavak", navodi se u Zvizdićevom telegramu saučešća. 

Članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović uputila je izraze dubokog saučešća povodom razornog zemljotresa.

"Duboko me je potresla vijest o velikom broju stradalih i povrijeđenih građana Kraljevine Maroko u razornom zemljotresu. Izražavam iskreno saučešće porodicama stradalih, građanima i Vama, a povrijeđenima u razornom zemljotresu želim brz oporavak", navodi se u telegramu člana Predsjedništva BiH Željke Cvijanović.

Saučešće je uputila i predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto.

Milorad Dodik, predsjednik bh. entiteta RS, naveo je da je s tugom primio vijest o stravičnom zemljotresu koji je sinoć pogodio Maroko izražavajući saučešće porodicama poginulih i povrijeđenih.

"RS s osjećajem solidarnosti prati dešavanja i stoji uz Maroko u ovom trenutku tragedije", naveo je Dodik.