GRAD CAZIN: Podrška radu novoosnovanog Udruženja slijepih i slabovidnih osoba

Problemi slijepih i slabovidnih osoba te funkcioniranje novoosnovanog Udruženja koje okuplja ljude s ovim oblikom invalidnosti, teme su o kojima su danas razgovarali gradonačelnik Nermin Ogrešević i predstavnici Udruženja slijepih i slabovidnih osoba Grada Cazina.

-„Osnovali smo ovo Udruženje s ciljem da se okupljamo i radimo na način da se slijepe i slabovidne osobe kroz naš rad edukuju, da se družimo kroz sportske aktivnosti i to je bio povod naše današnje posjete gradonačelniku koji nam je potvrdio da možemo računati na podršku Grada“, rekao je Safet Harbaš, potpredsjednik Udruženja.

Po riječima Fikreta Semanića, predsjednika Udruženja, trenutno je 19 članova koji su se okupili i žele organizirano djelovati. –„Pretpostavljamo da će biti još dosta članova koje ćemo u narednom periodu obići jer veliki broj njih su i starije osobe do kojih moramo doći. Do sada nismo imali Udruženje na nivou Grada, ali kako postoji potreba za našim djelovanjem na lokalnom nivou, krenuli smo prije nekoliko mjeseci i imamo svoj plan djelovanja“, istaknuo je Semanić.

Grad Cazin će, svakako, biti na raspolaganju članovima Udruženja slijepih i slabovidnih osoba, a  kako je utvrđeno prilikom današnjeg susreta, podrška će ogledati u različitim vidovima pomoći.

-„Današnji susret je potvrdio da postoji potreba za stručnu i svaku drugu podršku ovom Udruženju, a sve s ciljem da oni budu što samostalniji i spremniji da žive normalnim životom. Mi ćemo naravno dati i financijsku i podršku kroz pripremu određenih projekata. Sigurno ćemo pratiti njihov rad i možemo očekivati dobre rezultate u budućnosti.“, kazao je gradonačelnik Nermin Ogrešević.