Podržimo rad udruženja "Djeca su naše blago" iz Cazina

Udruženje za pomoć socijalno ugroženim porodicama "Djeca su naše blago"  iz Cazina, unazad već neko vrijeme, svakodnevno pomaže našim sugrađanima koji se nalaze u teškoj životnoj situaciji.

Kako je za naš portal potvrdila Irma Huseinović koja je i osnivač ovog udruženja, posljednjih nekoliko mjeseci ono broji sve više članova i volontera.

"Osnovala sam udruženje s namjerom da pomažemo svaki mjesec socijalno ugroženim porodicama, na prvom mjestu djeci koja žive u takvim porodicama. Protekli mjesec smo isfinansirali maturante Srednje mješovite škole i OŠ "Cazin I" za djecu koja nisu mogla da priušte odlazak na mature", kazala je u razgovoru za naš portal Irma Huseinović.

Prema Irminim riječima, ovo humano udruženje surađuje i sa Organizacijom porodica poginulih šehida i boraca.

"Ovaj mjesec smo obišli dvije porodice sa brojnom djecom koja žive u teškim uslovima. Pomogli smo i porodici koja živi u kući koju je svu vlaga zauzela. Za ovaj mjesec planiramo tražiti donaciju od firmi da se ovoj porodici napravi izolacija kako bi riješili problem vlage, jer im djeca obolijevaju", ističe Irma.

Irmina želja je da se ovom udruženju priključi što više naših Cazinjana jer im je jedini cilj usrećiti i pomoći onima kojima je to najpotrebnije.

"Moje udruženje djeluje dobrovoljno. Radim i prikupljam na mjesečnom nivou da obezbjedimo po jednu porodicu svaki mjesec. Puno je porodica na području načeg grada kojima je potrebna, na prvom mjestu hrana, pa i ostalo. Povezali smo se i sa organizacijom "Zrno sreće" iz Švicarske koji su usvojili donaciju od 300 franaka i paket u vrijednosti od 150 franaka za jednu porodicu  kojoj je kuća stradala uslijed klizišta", ističe.

Ukoliko ste i Vi u mogućnosti i želite postati član ili pomoći rad ovog udruženja, obratite se Irmi Huseinović, voditeljici ove humane organizacije.