Poginuo u nesreći: 'Naš Olo je otišao u Njemačku kako bi pomogao sinu, a sad ga nema'

.
Oliver Pešerović iz Osijeka (42) raznosio je pakete. Kamion mu je počeo kliziti. Pokušao ga je zaustaviti, no došao je drugi i prignječio ga. Danima je bio u komi

Nakon što su hrvatski mediji prenijeli vijest da je u njemačkom gradu Grevenbroichu, nedaleko Düsseldorfa, u nesreći poginuo Oliver Pešerović (42) iz Osijeka, od njega su se preko društvenih mreža počeli opraštati njegovi prijatelji i nogometni suigrači. 

 

Pešerović je, naime, u mladosti igrao nogomet u niželigaškim klubovima, a kasnije je postao i trener. Kada je osnovao svoju obitelj i dobio dva sina, od kojih je jedan 100-postotni invalid, prestao je igrati nogomet te se 2017. godine s obitelji odselio u Njemačku, tražeći tamo bolje uvjete života i bolju skrb na bolesnog sina koji u potpunosti ovisi o svojoj majci njegovateljici. 

 

Kako kažu njegovi prijatelji Oliver je i tamo, kao i tu, vrijedno radio i borio se za svoju obitelj no, 11. siječnja dogodila mu se teška nesreća u kojoj je zadobio teške i po život opasne ozlijede te završio u komi

Naime, rano ujutro, po dolasku na posao, sjeo je u kamion kojime je dostavljao poštanske pakete. Zaustavio se na određenoj lokaciji kako bi dostavio prvi paket toga dana. Ušao je u zadnji dio kamiona da uzme paket i primijetio da se vozilo počelo kretati. Potrčao je prema kabini namjeravajući ući u nju i povući ručnu kočnicu no, upravo tada naišao je drugi kamion koji ga je prignječio. 

 

Detalji nesreće još uvijek nisu poznati jer istraga još nije okončana. Kako je Pešerović bio živ kada je po njega stigla Hitna medicinska pomoć, svi su se nadali da će mu liječnici uspjeti spasiti život. Prevezli su ga, prvo u bolnicu u Köln, a potom u Düsseldorf gdje je četiri dana bio u komi, na aparatima. Kako nije bilo nade u oporavak obitelj ga je 14. siječnja proglasila mrtvim i odlučila donirati njegove organe. 

 

Obitelj je odlučila kako će pokop Olivera Pešerovića biti u Njemačkoj, ali još uvijek se ne zna točan datum, obzirom da on ovisi o okončanju istrage, ali i posebnim okolnostima vezanim za Covid mjere. 

 

“Napustio nas je naš dugogodišnji trener i igrač Oliver Pešerović, nakon tragične nesreće. Zahvaljujemo se na svemu što je učinio za naš klub. Obitelji iskrena sućut” napisali su iz NK Satnica.