Pogledajte kako izgledaju humanitarni paketi Novalićeve vlade koje dobijaju Krajišnici

.

U toku je podjela paketa pomoći socijalno ugroženom stanovništvu u Federaciji Bosne i Hercegovine, a prema Uredbi Vlade FBiH za pomoć stanovništvu usljed rasta indeksa potrošačkih cijena. Namirnice je osigurala Federalna direkcija za robne rezerve, a za organizaciju podjele paketa je zadužen Crveni križ FBiH.

Podjela je počela 14. septembra u Unsko-sanskom kantonu i još nije završena u ovom kantonu.

Kako je ranije navedeno vrijednost humanitarnih paketa je 500 KM. Paketi sadrže brašno, ulje, šećer, sol, konzerve i deterdžent, a na listi je oko 17 hiljada socijalnog ugroženih porodica.

Međutim, građani Bihaća na društvenim mrežama objavljuju sadržaj paketa, a na osnovu fotografija lako se može zaključiti da vrijednost paketa nije navedenih 500 KM.

S druge strane, predsjednik Crvenog križa USK Husein Kličić kaže da oni nisu upoznati sa sadržajem paketa, te da je njihov zadatak da ti paketi dođu na adrese socijalnog ugroženih porodica.

Mi nemamo ništa sa tim. Namirnice se pakuju prema spiskovima robe koje dobijemo za svakog korisnika, tako da i oni koji preuzimaju pakete odmah mogu provjeriti da li su sve namirnice dobili – kazao nam je Kličić.

U nastavku članak možete pogledati fotografije humanitarnog paketa i njegov sadržaj, navodno vrijedan 500 KM.