Pogledajte stari mlin u kojem se skrivao bjegunac Sejfović (FOTO)

Home

Pogledajte stari mlin u kojem se skrivao bjegunac Sejfović (FOTO)


Nakon osmodnevnog bjekstva iz KPZ Sarajevo, danas je na području Zeničko-dobojskog kantona, u selu Buci kraj Visokog, uhvaćen Amel Sejfović.

Kako saznaje Avaz.ba, Sejfovića je jutros uočio mještanin sela Buci kako izlazi iz napuštenog mlina nakon čega je o tome obavijestio policiju. Brzom reakcijom policije, Sejfović je odmah lociran. Ugledavši da mu se približava policja, dao se u bijeg preko rijeke Fojnice gdje je i savladan.

Tokom hapšenja, pružajući otpor, povrijedio je dvojicu policajaca. On je danas prebačen u MUP KS, odakle je prema nezvaničnim informacijama prevezen u sarajevsku bolnicu radi ukazivanja ljekarske pomoći odakle će biti vraćen u KPZ Sarajevo odakle je i pobjegao.

Podsjećamo, u nedjelju u 14.30 sati MUP KS dobio je dojavu da je pritvorenik Amel Sejfović pobjegao iz sarajevskog zatvora. Sejfovića je, nakon što je pucao po zatvoru i uspio pobjeći, ispred zgrade KPZ-a na ulici čekao ga je saučesnik u bjekstvu na motoru, odakle su se uputili prema naselju Ciglane, gdje je motor pronađen.

Sejfovića je čekao Dževad Hazić koji ga je Audijem 3 vozio jedan dio puta, a potom je sjeo u Golfa 5 kojim je upravljao Mirza Fazlić, koji ga je prevezao u Visoko. Akcija pronalaska Amela Sejfovića uključila je pretrese brojnih objekata na području Kantona Sarajevo i Zeničko-dobojskog kantona.

Osim Fazlića i Hazića, uhapšeni su i pritvoreni i Amir Ibrahimi, te zatvorski stražari Nikola Simić i Armin Delalić, osumnjičeni za krivično djelo protuzakonito oslobađanje uhapšene osobe kao i medicinski tehničar KPZ-a Igor Miloš, osumnjičen za krivično djelo omogućavanje bijega osobi kojoj je oduzeta sloboda.

Sarajevska policija uhapsila je i Sanjina Borčaka koji je Sejfoviću osiguravao logistiku i hranu..

mlin

 

(Izvor: Avaz.ba)
 

Objavio: Pon, 11/09/2017 - 17:17

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top