Pohvala za policajce koji su spasili djecu iz požara

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS) Dragan Lukač pohvalio je policajce iz Istočne Ilidže Dobru Skakavca, Mirzu Kahrovića, Radomira Cerovinu, Bojana Šilja, Miodraga Boškovića, Nikolu Simanića i Denisa Koldžića, koji su 11. marta, hrabrim i nesebičnim podvigom, spasili živote dva djeteta, te ugasili požar i tako ponovo pokazali humanu stranu policijskog posla.

Policijski službenici Dobro Skakavac i Mirza Kahrović su brzom intervencijom iz stana kojeg je zahvatio požar, a koji se nalazi u potkrovlju petospratne zgrade, izvukli dječake starosti sedam i devet godina koji su bili u životnoj opasnosti – podsjeća se iz MUPRS-a.

Za to vrijeme ostali policijski službenici su lokalizovali požar, te na taj način spriječili dalje širenje vatre do dolaska pripadnika Terenske vatrogasne jedinice Istočno Sarajevo.

-Na ovaj način policijski službenici MUP-a RS-a su još jednom pokazali da su spremni žrtvovati svoje živote kako bi spasili druge i zato zaslužuju svaku pohvalu – navodi se u saopćenju.