fbpx Pojačan promet vozila na ulazu u BiH

Pojačan promet vozila na ulazu u BiH

Home

Pojačan promet vozila na ulazu u BiH


Zbog visokih dnevnih temperatura zraka, iz BiHAMK-a se apeluje na vozače da izbjegavaju vožnje na duže relacije tokom dana, a ukoliko ipak putuju preporučuje se da prave češće pauze.

Zbog održavanja Državnog prvenstva u biciklizmu, danas do 13.30 sati, saobraćaj će se odvijati usporeno na magistralnom putu M-18 Tuzla-Slavinovići-Simin Han-Požarnica-Seljublje-prijevoj Banj Brdo- entitetska linija. Vozači se mole da poštuju upute ovlaštenih osoba iz pratnje.

Zbog održavanja manifestacije „Sv.Ivo“ u Podmilačju danas do 16.00 sati, zabranjeno je kretanje teretnim vozilima na magistralnom putu M-16 Jajce-Podmilačje-Banja Luka. U pomenutom terminu alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je Jajce-Mrkonjić Grad-Banja Luka.

Zbog radova se sporije saobraća na dionicama magistralnih puteva: M-17 Vrapčići-Bišće Polje, M-17 Bradina-Konjic, M-4 Tuzla-Kalesija, M-16 Bugojno-Kupres i M-6.1 Karlov Han-Kolo, kao i magistralnom putu na području Živinica (M-18).

Pojačan je promet vozila na na ulazu u BiH na graničnim prijelazima Velika Kladuša, Bosanska Gradiška i Bosanski Brod. Povremeno je pojačan promet vozila na jugu Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima Doljani i Gorica. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

 

(Izvor:fokus.ba)

Tagovi
Objavio: Sat, 24/06/2017 - 12:21

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top