Pokrenuta humanitarna akcija za liječenje dvogodišnjeg Amara iz Velike Kladuše

.
Amar Dukić još uvijek nema pune tri godine, a pred njim je već bitka života. Naime prije nekoliko dana, ustanovljeno je da maleni Amar ima maligni tumor oka, koji zahtjeva hitno liječenje, odnosno operaciju.

Amarovi roditelji su, kako piše u otpusnom pismu, primjetili bjeličasti odsjaj u lijevom oku, nakon čega Amar biva upućen u Kantonalnu bolnicu u Bihaću odakle odlazi hitno u Kliniku za Očne bolesti UKC Tuzla gdje mu je  nakon pretraga otkriveno da je lijevo oko prekriveno tumorskom masom i da je cijela nazalna polovina očnog dna zahvaćena tumorom.

Roditelji, Aladin i Šejla Dukić pomoć su potražili van naše zemlje, tačnije Amarove nalaze poslali su u klinike u Turskoj i Austriji, te su dobili predračun za operaciju, koji iznosi 140.000 eura

.Kako je operacija izuzetno skupa, u Velikoj Kladuši i dijaspori je pokrenuta humanitarna akcija koja za cilj ima prikupljanje sredstava za liječenje ovog mališana. Amar je drugo dijete porodice Dukić, a kako bi on i njegov brat Adian, nastavili imati bezbrižno i sretno djetinjstvo, pozivamo sve ljude dobrog srca da se odazovu ovoj humanoj akciji. Naše malo, nekom znači mnogo.

Otvoreni su računi za uplate na ime Amarove majke, Šejle Dukić.

Uz pomoć dobrih ljudi, Amar će izaći kao pobjednik iz ove bitke i nastaviti uživati u dječjim radostima kao i do sada.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti putem facebook-a na profile Sejla Dukić, Aladin Dukić ili ih kontaktirati putem broja +387 (0)62 208 038 .