Pokrenuta istraga nakon što je Janšina supruga primila prijeteće pismo

Janša
Odmah smo o prijemu pisma i njegovom sadržaju obavijestili gospođu Uršku Bačovnik Janša, te stvar prijavili policiji, kazali su iz opće bolnice Celje

Urška Bačovnik Janša, supruga slovenačkog premijera Janeza Janše i doktorica u bolnici u Celju, dobila je prijeteće pismo u kojom se prijeti smrću njoj i njihovim maloljetnim sinovima.

To su potvrdili i u općoj bolnici Celje.

- Spomenuto pismo smo dobili i postupili kakva je praksa u takvim slučajevima: odmah smo o prijemu pisma i njegovom sadržaju obavijestili gospođu Uršku Bačovnik Janša, te stvar prijavili policiji - kazala je za televizijsku stanicu POP-TV predstavnica celjske bolnice Danijela Gorišek, dodavši da bolnica nema komentara, osim da je riječ o posve neprimjerenoj poruci.
Policijska uprava Celje je s tim u vezi priopćila da je obaviještena o anonimnoj prijetnji, nakon čega je odmah počela s provjerom okolnosti i sakupljanjem informacija, u istrazi s ciljem otkrivanja nepoznatog počinitelja.

Mediji navode da su verbalne prijetnje i poruke, ali i akti vandalizma u zadnje vrijeme postali češći, što se povezuje s političkim napetostima koji se prenose i u javni prostor.