Pokušaj ubistva sinoć u Bihaću: Donesen pred MUP sa teškim povredama u predjelu vrata

Siljdedic
Policija je sinoć u 23:40 sati dobila dojavu od N.N. lica da u ulici Muhsina Rizvića u naselju Luke leži migrant koji ima povrede nanesene najvjerovatnije hladnim oružjem.

 

Dolaskom na lokaciju pripadnici MUP-a USK-a nisu pronašli nikakve tragove, kao ni povrijeđenu osobu niti bilo koje drugo lice.

Međutim, nedugo poslije, četiri migranta su donijeli povrijeđenu osobu na raskrsnicu ulica 502. Viteške brigade i 5. Korpusa, odnosno ispred zgrade MUP-a USK-a, potvrdio je Ale Šiljdedić portparol Uprave policije MUP-a USK-a za USKinfo.ba

Osoba je imala povrede u predjelu vrata, prebačena je u DZ Bihać, pa u Kantonalnu bolnicu Dr. Irfan Ljubijankić. Konstatovane su teške tjelesne povrede.

Dežurna tužiteljica je slučaj okarakterisala kao KD Pokušaj ubistva, naređena je daljna istraga, a uviđaj je nastavljen i jutros, potvrdio je Šiljdedić za USKinfo.ba

Četiri osobe koje su donijele povrijeđenog migranta su iz Afganistana, dok identitet povrijeđenog lica nije utvrđen. On ne može komunicirati, pa se više informacija očekuje dok se oporavi.