Pokušaj ubistva u Nišu: Maloljetnog prosjaka ubo nožem

- Dječak je došao, naslonio se na pult, držeći se za stomak, podigao je majicu i pokazao da krvari – priča radnica pekare

Ispred pekare kod Kliničkog centra u Nišu danas oko 8 sati nepoznati napadač ubo je maloljetnog prosjaka (15) u stomak. 

Ranjeni maloljetnik prevezen je u bolnicu i nalazi se na Klinici za dječju hirurgiju. Trenutno ga pripremaju za operativni zahvat, ali nije životno ugrožen.

Policija je potvrdila da im je slučaj prijavljen i obavešteno je Više javno tužilaštvo, a za počiniocem se intenzivno traga.

Mladić je često stajao na tom mestu kod pekare i tražio novac od prolaznika, pri čemu je znao i da bude drzak. Jedan građevinski radnik, koji već nekoliko dana popravlja trotoar preko puta pekare gde se desio napad kazao je za srbijanske medije da mu je maloljetnik uvijek tražio novac, prenosi Avaz.

- Govorio sam mu „hajde sa mnom da radiš, pa da zaradiš kao ja“. Nisam htio da mu dam novac, jer je bio bezobrazan. Nisam vidio šta se desilo, to se dogoodilo prije nego što smo došli da radimo, samo sam primjetio policiju koja obavlja uviđaj - rekao je radnik.

Na mjestu gde je tinejdžer napadnut vidljivi su tragovi krvi, koji pokazuju da nakon što je uboden otišao do obližnje ćevabdžinice. Radnica ćevabdžinice za srbijanske medije je kazala da je ona pozvala Hitnu pomoć.

- Dječak je došao, naslonio se na pult, držeći se za stomak, podigao je majicu i pokazao da krvari. Zamolio je da mu pomognemo. Ja sam pozvala Hitnu pomoć, oni su brzo došli i odvezli ga. To je sve što znam - rekla je radnica.