Pokušao spriječiti promjenu spola 7-godišnjem sinu, sud mu oduzeo skrbništvo

Želja sedmogodišnjeg Jamesa iz američkog Teksasa da živi kao djevojčica i da ga zovu Luna izazvala je veliki razdor između njegovih razvedenih roditelja.

Dok mama Anne Georgulas to podržava, otac Jeffrey ne želi dopustiti da mu sin postane djevojčica i tvrdi da dječak to radi na nagovor majke. Sve je završilo na sudu, a odluka suca je da mama dobije puno skrbništvo nad Jamesom i njegovim bratom blizancem Judeom.  

Otac tvrdi da dječak nosi haljine i odaziva se na ime Luna samo u majčinoj prisutnosti, piše Unilad. 

"Vjerujem da se ne radi samo o emotivnom zlostavljanju nego to smatram vrstom seksualnog zlostavljanja, miješanja u seksualni identitet ranjivog dječaka. On u školu ide u haljinama i ondje koristi zahod za curice. Učitelji ga zovu Luna. Sve osobe od autoriteta u njegovom životu - mama, učitelji, školski policajac, knjižničarka, ravnatelj škole - govore mu da je djevojčica. Ja sam jedina odrasla osoba koja mu govori istinu - da je dječak", rekao je Jeffrey Younger u jednom podcastu. 

Dodao je kako smatra da se dječak tako ponaša zato što mu mama iskazuje ljubav samo kad se ponaša kao djevojčica. 

Anne, koja je po zanimanju pedijatrica, tvrdi da je maleni James transrodan te zagovara ideju kemijske kastracije i eventualne hormonske terapije. Dječak navodno voli nositi haljine i odaziva se na ime Luna.