Užas: Policajac iskoristio emocionalnu nezrelost djevojčice i zavodio školsku drugaricu svoje kćerke

Više tužilaštvo u Valjevu podiglo je optužnicu protiv 42-godišnjeg policajca Vlajka Ž. zbog nedozvoljenih spolnih radnji nad 13-godišnjom djevojčicom, koja je školska drugarica njegove kćerke. Optužnica ga tereti za krivično djelo obljuba nad djetetom mlađim od 14 godina.

Kako prenosi "Kurir", tužilaštvo ga tereti da je od marta do sredine juna ove godine iskoristio emocionalnu nezrelost djevojčice koja se družila s njegovom kćerkom i stupio s njom u kontakt, a potom počinio nedozvoljene spolne radnje. 

- Policajac je iskoristio nezrelost djevojčice, preko kćerke, s kojom se družila u školi i van nje, približio se djevojčici i stekao njeno povjerenje. Osim toga, iskoristio je i to što je ona, koja je dijete razvedenih roditelja i živi s majkom, često bila sama u popodnevnim i večernjim satima jer joj je majka radila drugu smjenu. On je više puta dolazio po djevojčicu i svojim automobilom je vozio u okolna mjesta, gdje su imali seksualne odnose - navode izvori iz istrage, prenosi Avaz.ba.

Djevojčica je, piše "Kurir", u istrazi potvrdila da je policajac nije prisiljavao na seksualne odnose. 

Vještačenjem je utvrđeno da je djevojčica fizički zrelija u odnosu na svoju generaciju, međutim, utvrđeno je da je emocionalno nezrela. 

Za krivično djelo koje se Vlajku Ž. stavlja na teret prijeti kazna zatvora od pet do 12 godina.

Izvor: