Policajac ljubavnicu srušio na pod, davio, zarobio tijelom: Završila na psihijatriji (VIDEO)

nasilje
Oženjeni policajac američke savezne države Pennsylvanije bit će optužen za davljenje i prisilno zatočeništvo u slučaju napada na ljubavnicu koju je zatočio i smjestio ju na psihijatrijski odjel na temelju lažnih navoda.

 

Ronald Keith Davis (37), oženjen s dvoje djece, uhapšen je 21. septembra zbog sumnje da je zlouptrijebio ovlasti kako bi ljubavnicu s kojom se viđao četiri mjeseca smjestio u medicinsku ustanovu protiv njene volje. Tvrdio je da je suicidalna.

U ponedjeljak 21. avgusta, Davis je zatražio pomoć svojih kolega rekavši da na njegovu imanju u kamperu živi jedna žena. Ispričao im je da se njihov odnos pogoršao te joj nije dopuštao da preuzme svoje stvari s posjeda jer se ponašala nepredvidljivo. Kako bi dokazao svoje tvrdnje, predočio im je nekoliko tekstualnih poruka koje su razmijenili.

‘Mislim da ću se automobilom baciti s litice‘, ‘moje mentalno zdravlje nije važno, ja sam beskorisno, glupo i neobrazovano go***, poruke su koje im je pokazao.

Dobio je upute od kolega da se obrati vlastima okruga sa službenog emaila te da se identificira kao policajac kako bi dobio nalog za prisilno zadržavanje. U to vrijeme nije bi na dužnosti. Dok je zahtjev bio u proceduri, policija je postupila po nalogu i otišla ispitati žensku osobu, no nisu ju mogli pronaći na tri lokacije.

U izjavi koju je dao pod prisegom, navodi se da je Davis uzeo formular i rekao da će se osobno pobrinuti za to, te je nakon toga napustio policijsku postaju. Uz pomoć ‘pratitelja civila‘, odveo je bivšu djevojku do državnog zemljišta za divljač u Pennsylvaniji i pokušao ju odvući do svog automobila.

Dvanaestominutna snimka koju je objavio ured državnog tužitelja prikazuje žrtvu kako se pokušava osloboditi iz ruku dvostruko većeg policajca koji ju silom želi ugurati u vozilo.

Dok ona pokušava stati na noge, Davis je želi srušiti na pod. Ona ga u samoobrani udara, ali ju Davis hrvačkim potezima zarobljava. Ona mu više puta govori da ne može disati.

Kada je stigla policija, dokumentirala je njezine ozljede, a potom su je odvezli u bolnicu Lehigh Valley-Schuykill na procjenu. Policija je potom ispitala Davisa.

On je u iskazu ponovio da je od nje dobivao komentare tipa ‘nemam razloga živjeti, ja sam bezvrijedno sm***‘‘. Dodao je da nije odgovarala na njegove pozive.

Nije, međutim, komentirao ‘metode‘ kojima se služio, a od kojih je žena zadobila povrede na čelu, trupu, leđima, stražnjici, podlakticama, koljenu i donjem dijelu tijela.

U izjavi pod prisegom rekao je kako ona ne razumije zašto je smještena u bolnicu.

M.F. zadržana je 72 sata po dolasku u bolnicu, a zatim još dva dana. Nije pokazala nikakve suicidalne misli u tih pet dana. Puštena je iz bolnice 26. avgusta, a potom je u razgovoru s policijom otkrila sasvim drugačiju stranu priče.

Ispričala je kako je cijeli incident nastao nakon svađe 19. avgusta. Istaknula je da su nakon četveromjesečne veze izašli na vidjelo njihovi različiti ideološki stavovi.

Navela je da joj je Davis tokom veze više puta prijetio, govoreći joj da ‘zna da nije luda, ali da će ju takvom prikazati‘.

 

VIDEO