Policajci 10 dana čekali (i dočekali) dilera na granici s BiH

erera

Prema svim dosadašnjim rezultatima u sprječavanju i otkrivanju raznih vrsta droge, koje u posljednjih nekoliko godina pristižu iz Postaje granične policije Imotski, može se zaključiti da se ta postaja ozbiljno uhvatila ukoštac s problematikom zlouporaba opojnih droga.

Imotski policajci zadaju udarce dilerima i vlasnicima ilegalnih plantaža, a spomenimo i da su u maju na graničnom prijelazu Vinjani Gornji zaplijenili više od kilograma kokaina.

No, posljednje otkrivanje plantaže marihuane u mjestu Ričice uz samu granicu sa Bosnom i Hercegovinom i zapljena 74 stabljike marihuane svjedoči pod kakvim uvjetima i na koji način su imotski policajci to i realizirali.

Kad su došli do informacija na sumnju o postojanju plantaže u Ričicama, u PGP-u Imotski napravljen je detaljan plan postupanja. Težak i nepristupačan teren uz samu granicu otežavao je policajcima pristup i motrenje plantaže, no vješti policajci, kako doznajemo, desetak su dana punih 24 sata nadzirali plantažu, i po suncu i po noći, čekajući počinitelja da se približi plantaži.



Jednog poslijepodneva on je napokon i došao na plantažu kako bi zalio svoje stabljike marihuane, međutim, dočekalo ga je iznenađenje jer je uhićen od imotskih policajaca, a plantaža od 74 stabljike i uništena. Te 74 stabljike marihuane je u ovoj godini i najveća pojedinačna zaplijenjena plantaže stabljika marihuane u PU splitsko-dalmatinskoj.

"Detalje vam ne mogu otkrivati, ali samo mogu istaknuti da smo s dobrim planiranjem i analizom prikupljenih informacija te visoko profesionalnom odnosu mojih djelatnika u ovom postupanju uspjeli riješiti i ovaj slučaj uzgoja marihuane u Ričicama", riječi su načelnika PGP Imotski Tihomira Nenadića



Photo: Slobodna Dalmacja