Policija blokirala puteva ka Podgorici, nema ulaska niti izlaska

Policija
Policija je večeras blokirala saobraćaj na izlazu iz Podgorice, na magistrali kod pumpe na Smokovcu. Ne dozvoljava ni da se izađe iz grada, ni da se uđe u Podgoricu.

 

Reporterima Vijesti policija je saopštila da je saobraćaj blokiran "zbog prepreke na putu" i da drugo objašnjenje nemaju.

Kolona od više stotina vozila preusmjerena je i iz Golubovaca kroz zetska sela ka Podgorici.

Građani koji su se javili Vijestima tvrde da je jedino objašnjenje koje su dobili od policije - da ne čekaju.

Policija je zaustavila i kolonu vozila kod tunela Budoš, gdje je saobraćaj u blokadi. Kolona automobila je duga nekoliko kilometara, a policija je ispred tunela formirala živi zid.

U glavnom gradu se večeras održava auto-litija, na kojoj učestvuju građani koji protestuju protiv usvojenog Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Plato ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja gotovo je popunjen vozilima, a na prisutno je i nekoliko stotina građana. Na bulevaru ispred Hrama su automobili koji učestvuju u protestnoj koloni vozila.

Okupljeni pjevaju "Ne damo svetinje" i skandiraju "Milo, lopove".

Više sagovornika je kazalo tokom popodneva Vijestima da policija navodno ne dozvoljava građanima drugih opština da uđu u glavni grad.

Prema aktuelnim mjerama, usvojenim u cilju sprječavanja širenja korona virusa u Crnoj Gori, javna okupljanja se ograničavaju na maksimalno 40 osoba na otvorenim javnim mjestima, a na 20 osoba u zatvorenim, uz obavezu poštovanja fizičke distance od najmanje dva metra.

Nošenje zaštitnih maski na otvorenom i u zatvorenom obavezno je na cijeloj teritoriji Crne Gore, uključujući i djecu stariju od sedam godina, osim na plažama i u nacionalnim parkovima pod uslovom pridržavanja fizičke distance i ranije propisanih mjera.