Policija imala 4 intervencije u Velikoj Kladuši- Jedna osoba zadobila teške tjelesne povrede u pucnjavi

.

Tri krivična djela i jednu saobraćajnu nezgodu bilježi Policijska stanica Velika Kladuša. U oblasti javnog reda i mira nije bilo prijava.

Kako RVK neslužbeno saznaje, jedna osoba zadobila je teške tjelesne povrede u pucnjavi koja se jučer poslijepodne desila u ulici Mahmuta Zulića Adže u Velikoj Kladuši. Prema nezvaničnim informacijama, nemilom incidentu prethodila je prepirka između dva lica, nakon čega je jedan od aktera upotrijebio vatreno oružje. Ranjeno lice upućeno je u Kantonalnu bolnicu Bihać. Oba lica su iz Velike Kladuša.

Kako saznaje RVK od dežurnog Subašića, velikokladuški vatrogasci sinoć su oko 20:10h intervenisali u ulici Mahmuta Zulića Adže, sapirajući asfalt nakon pucnjave.

Prema informacijama iz „Elektrodistribucije“, isporuka električne energije jutros je stabilna.

Udruženje lovačka organizacija „Velika Kladuša“ danas otpočinje sa sezonom lova na području sportsko-privrednog lovišta „Velika Kladuša“. Iz Udruženja apeluju na građane da bez prijeke potrebe ne zalaze u šumska područja, ili ako to čine, da budu veoma jasno obilježeni i oprezni. Lov će se odvijati svake nedjelje i državnim praznikom na cijelom području lovišta općine Velika Kladuša u periodu od 07:00 do 16:00h u skaldu sa lovnim kalendarima lova svih lovačkih sekcija ovog Udruženja.

U našoj zemlji danas će biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Dnevne temperature zraka od 22 do 28 °C.

 Biometeorološka prognoza je povoljna. Većina ljudi će biti boljeg raspoloženja, a tegobe kod osoba osjetljivih na promjene biće slabije izražene. Neophodno je posvetiti nešto više pažnje odijevanju i zaštiti od nižih temperatura tokom jutra, posebno u unutrašnjosti zemlje. Mjestimično je moguća pojava magle, stoga bi hronični bolesnici trebali biti oprezniji prilikom boravka na otvorenom. Poželjno je dan provesti u prirodi.

Na smanjenu vidljivost zbog jutarnje magle iz BIHAMK-a upozoravaju na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Pažnja se skreće i na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja na kolovoz. Na svim dionicama savjetuje se oprezna vožnja, prilagođena uslovima na putu.

Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta. Na GP Velika Kladuša – Maljevac jutros je slabija frekvencija vozila.

U protekla 24h Hitna medicinska pomoć Doma zdravlja Velika Kladuša zdravstvenu zaštitu pružila je za 55 pacijenata, od kojih je pet upućeno na dalje liječenje. Dežurni doktori bili su Mustafa Hodžić i Ševal Mešanović. Sa sumnjom na virusno oboljenje u COVID ambulantu  javilo se 11 pacijenata.