fbpx Policija izdala saopćenje: Brutalno ubistvo 17-godišnje muslimanke nije zločin iz mržnje

Policija izdala saopćenje: Brutalno ubistvo 17-godišnje muslimanke nije zločin iz mržnje

Home

Policija izdala saopćenje: Brutalno ubistvo 17-godišnje muslimanke nije zločin iz mržnje


Policija tvrdi da ubistvo 17-godišnje muslimanke u Virginiji nije zločin iz mržnje, već "izljev bijesa".

Nabra Hassasen je brutalno napadnuta bejzbol palicom dok se vraćala u džamiju nakon sehura s prijateljima u nedjelju ujutro, te je od zadobivenih povreda preminula, izvještava AP.

Napadač je 22-godišnji Darwin Martinez Torres.

Iz policije su kazali da je Martinez Torres djevojku napao nakon svađe s drugim tinejdžerom iz grupe, te da nisu pronašli nikakve dokaze koji bi navodili na to da je to ubistvo počinjeno iz mržnje.

- Ništa ne navodi na to da je ovaj napad motiviran rasom ili religijom. Čini se da je osumnjičeni pobjesnio zbog svađe u saobraćaju koja je eskalirala u smrtonosno nasilje - rekla je portparolka policije okruga Fairfax, Julie Parker.

Hassasen se s grupom od 15 drugih tinejdžera vraćala u džamiju između 3.00 i 4.00 sata u nedjelju. Neki od njih su hodali, a neki su bili na biciklima kada im se približio osumnjičeni koji se nalazio u automobilu i počeo se raspravljati s jednim momkom iz grupe.

Tinejdžeri su se razbježali kada se Martinez Torres autom popeo na trotoar. On ih je zatim sustigao na obližnjem parkingu, izašao iz automobila s bejzbol palicom i počeo trčati za njima, navodi Parker.

Napadač je palicom udario Hassasen i odvukao je sa sobom u automobil, nakon čega je opet napao na drugoj lokaciji. Policajci su kasnije pronašli njeno tijelo u jezeru.

 

(Izvor: Avaz)

Tagovi
Topic
Objavio: Tue, 20/06/2017 - 12:56

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top