Ruskoj influenserici odrezana glava: Policija njeno tijelo pronašla u putnoj torbi (FOTO)

Ruska influenserica Ekaterina Karaglanova (24) koju na Instagramu prati više od 86.000 ljudi, pronađena je mrtva s ubodnim ranama, nagurana u kofer u stanu koji je unajmila u Moskvi, objavila je tamošnja policija.

Karaglanova, osim što je izgradila karijeru na društvenim mrežama, nedavno je diplomirala na medicini u Moskvi i postala doktorica. 

Nakon što se danima nije javljala na telefon njeni roditelji su pozvali vlasnika stana koji je iznajmljivala i zamolili ga da provali u stan. U hodniku stana, u koferu su pronašli njeno tijelo. Nakon toga pozvana je hitna pomoć, ali je Karaglanova već bila mrtva s prerezanim vratom, prenosi Avaz.ba.

Tragovi borbe nisu pronađeni, a na mjestu zločina nije pronađeno oružje. 

Nadzorna kamera je snimila njenog bivšeg dečka koji je kratko posjetio u periodu oko njenog nestanka, ali ne zna se da li je on pod istragom. 

Policija je u svom izvještaju napisala da istražuje ljubomoru kao mogući motiv ubistva, piše BBC. 

Naime, Karaglanova je odnedavno ušla u novu vezu i planirala je odmor u Holandiji gdje je trebala proslaviti rođendan 30. jula.

Karaglanova je redovno objavljivala fotografije na Instagramu, najviše s putovanja. Pratitelji su je upoređivali s filmskom zvijezdom Odri Hepbrn (Audrey Hepburn). 

Posljednju fotografiju objavila je s otoka Krf u Grčkoj. Osim instagram profila, popularan je bio i njen blog o putovanjima.