POLICIJA OTKRILA OPASNU BANDU: Lopovi koji su u Drvaru ranili policajca i opljačkali banku pobjegli u Srbiju?!

Home

POLICIJA OTKRILA OPASNU BANDU: Lopovi koji su u Drvaru ranili policajca i opljačkali banku pobjegli u Srbiju?!


Sva trojica su trenutačno u bijegu i za njima bi uskoro trebala biti raspisana međunarodna tjeralica. Jedan od njih je policiji od ranije poznat, a bio je i osuđivan.

Inspektori MUP-a Hercegbosanske županije otkrili su identitete trojice osumnjičenih članova lokalne bande koja je izvršila krvavu oružanu pljačku banke u Drvaru u kojoj je teško ranjen policajac, neslužbeno doznaje Pogled.ba.

No sva trojica su trenutačno u bijegu i za njima bi uskoro trebala biti raspisana međunarodna tjeralica. Jedan od njih im je i od ranije poznat, a bio je i osuđivan.

On je, kako se sumnja, i predvodio skupinu te po život opasno ranio policajca. Trenutačno se, naime, nalazi u Srbiji, čije također ima državljanstvo. I ostala dvojica su, kako se sumnja, s plijenom pobjegli iz BiH. Više pojedinosti se nije moglo dobiti u cilju istrage.  

- Ma, sve su pokupili. Ispraznili sef, bankomat i blagajnu s pulta. Prema posljednjoj računici, oteli su gotovo 400.000 maraka. Odmah po otvaranju, dok ih je jedan čekao vani, dvojica očito vještih pljačkaških profesionalaca s potkapama i crnim gumenim maskama na glavama razbila su staklo i vrata, razoružali zaštitara i od jedne od ukupno tri službenice, koje su ležale na podu, tražili da im otključa šifirane blokade. Iako se radilo o minutama, za napadnute je sve to trajalo čitavu vječnost.

Pri tom oružanom prepadu s dugim cijevima, doživjeli su veliki strah, a jedan je i kundakom puške udario po vratu i plećima nesretnu službenicu. Prethodno su prekinuli alarm i radili kao po točno isplaniranim uputama - ispričali su još 3. ožujka za Pogled.ba srodnici žrtava ove spektakularne krvave pljačke koja se dogodila oko 7.30 sati u poslovnici Intesa SanPaolo banke u Titovoj ulici usred Drvara.

U razmijeni rafalne vatre, pri bijegu su u kralježnicu teško ranili policajca Žarka Bošnjaka (49), djelatnika PP Drvar, pa ubrzo na prijevoju Oštrelj zapali tjedan dana ranije u Livnu ukradenog audija A4, splitskih oznaka, i drugim vozilom pobjegli prema manjem entitetu preko Petrovca. Unatoč blokadi čitavog područja, kao i podizanju specijalaca iz Livna i Banje Luke, te helikopterima i graničarima, razbojnici su uspjeli 'nestali' s bogatim plijenom.

 

(Izvor: Pogled.ba)

Tagovi
Objavio: Wed, 26/04/2017 - 12:29

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top