Policija provodi istragu protiv zaražene osobe koja je prodavala svoju slinu

sfa

Policija u Donjoj Austriji provodi istragu protiv jednog osumnjičenika za kojeg se tvrdi da je prodavao svoju slinu tijekom zaraze koronavirusom. Uz njegovu pomoć ljudi su navodno protuzakonito dobili potvrde o oporavku.

U petak je Johann Baumschlager, glasnogovornik Uprave državne policije Donje Austrije, potvrdio online izvješće Kronen Zeitunga da se trenutno provode ispitivanja u vezi s osumnjičenim muškarcem. “Ali još smo usred istrage i stoga još ne možemo dati nikakve detalje o osumnjičeniku ili opsegu”, izjavio je Baumschlager za ORF.

Prema novinskom izvješću, osumnjičeni s područja Herzogenburga je navodno ponudio svoju slinu na prodaju kako bi pomogao ljudima da ilegalno steknu potvrde o oporavku. Optužbe sada prijete i prodavatelju i potencijalnim kupcima. Za neke se navodi da su već istraženi. Za sada nije poznato koliki je iznos osumnjičenik tražio i koliko je uzoraka zapravo dato.

Prema Baumschlageru, ova istraga je izolirani slučaj. Glasnogovornik policije isključuje činjenicu da se pljuvačka zaraženih trenutno razvija u unosan poslovni model kako bi dobili potvrde o oporavku, “svako malo dobijemo takvu poruku, ali ne u velikoj mjeri”.