Policija spriječila oca da ubije sebe i dvogodišnjeg sina

.

U petak navečer u Innsbrucku policija je uspjela spriječiti muškarca da s dvogodišnjim djetetom skoči kroz prozor s 13. kata. Incident se dogodio tijekom službene radnje zbog nasilja u obitelji. Muškarac je uhićen.

38-godišnja supruga je oko 22 sata prijavila nasilje od strane svog 40-godišnjeg supruga. Policajci su potom ušli u kuću bračnog para. Prema odredbama Zakona o sigurnosti policija je muža trebala izvesti iz stana te mu zabraniti prilazak ženi. Prilikom službenog čina muškarac je zgrabio dvogodišnje dijete bračnog para, otvorio prozor i htio se baciti s djetetom s 13. kata.

Policajci su uspjeli spriječiti skok kroz prozor “brzom, odlučnom i hrabrom intervencijom u posljednjoj sekundi”, priopćila je policija. Uspjeli su muškarcu oteti dijete i odvesti ga na sigurno. Zbog toga je, prema navodima policije, došlo do žestokog otpora u kojem su ozlijeđeni i muškarac i dva policajca.

Istrage o sumnji na pokušaj ubojstva, otpor državnim tijelima i razne nasilne zločine nad suprugom provodi Ured državne kriminalističke policije Tirola. Muškarac je uhićen. Trenutno je u policijskom pritvoru. Muškarac i njegova žena su iz Afganistana.