Istraga o ubistvu Lane Bijedić: Policija u Ljubuškom pronašla automobil

Nakon ubistva djevojke Lane Bijedić iz Mostara, policiji se svakodnevno javljaju građani s korisnim imformacijama.

Otkriveno je kako je Lana propješačila sama cijeli put od autobusnog kolodvora u Čapljini do blizine mjesta ubistva u mjestu Studenci pored Ljubuškog, saznaje Večernji list BiH.

Te nedjelje Lana se na ruti kojom je pješačila povremeno zaustavljala i osvrtala oko sebe i sve je izvjesnije da je prethodno postojao neki dogovor. Odnosno da je nekog čekala ili s nekim dogovorila susret.

Na potezu je Tužiteljstvo ZHKa da što prije ishodi nalog kako bi se vidjeli može li se ovaj automobil povezati s mjestom ubistva.

Kako je kazao Josip Aničić, tužitelj Tužiteljstva ZHK koji provodi istragu, vjerojatno se ne radi o zločinu iz strasti, što je bila jedna od prvih sumnji već je vjerojatno riječ o djelu potpuno neuračunljive osobe.

MUP ZHK potpomognut drugim policijama i sigurnosnim agencijama u BiH sve provjerava i danonoćno radi kako bi počinitelj bio priveden licu pravde.

Još traje pretraga terena gdje se dogodilo ubistvo, vještačenje laptopa i izuzetih stvari iz stana u kojem je Lana u Mostaru živjeli s majkom Ninom, dekanicom Fakulteta informacijih ttehnologija na Univerzitetu Džemala Bijedića u Mostaru.

Čekaju se informacije iz Lanina mobitela za koji se vjeruje da će pokazati posljednje pozive i poruke koje je Lana i kome uputila tog 6. listopada

Inače, Lana je često sama, s prijateljima, s majkom dolazila na Božjak, Kravicu, Trebižat. To mjesto ju je jako zanimalo i proljetos se, prema svjedočenju mještana, prilikom boravka na Božjaku, znala fotografirati uz vodu, u kafićima…ali i raspitivati se za te i neke druge lokacije na tom području.

Podsjetimo, Lana Bijedić ubijena je u nedjelju 6. oktobra. Na tijelu su pronađeni tragovi udaraca i davljenja. Nakon ubojstva njeno tijelo ubačeno je u rijeku Studenčicu.

Izvor: