Policiji pune ruke posla u Velikoj Kladuši- čak pet intervencija

servisne
Nove servisne informacije.

 

 Hitna služba Doma zdravlja Velika Kladuša u proteklom periodu pružila je zdravstvenu zaštitu za 66 pacijenata. Dežurni doktori Aida Dedić i Kenan Dautović na dalje liječenje u KB Bihać uputili su jednog pacijenta.

Policijski službenici zabilježili su jedno krivično djelo i četiri slučaja narušavanja javnog reda i mira. Saobraćajnih nezgoda nije bilo.

Velikokladuški vatrogasci, prema riječima dežurnog Dizdarevića, imali su jednu intervenciju na Glavici, gdje je došlo do poplave dvorišta i jedne prostorije domaćinstva. Intervencija je trajala u periodu od 15:40 do 16:25h.

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros se saobraća po suhom ili mjestimično vlažnom kolovozu, uz slabiju frekvenciju vozila. Vozače iz BIHAMK-a savjetuju da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila. Prije polaska na put provjerite ispravnost vašeg vozila, da li posjedujete svu potrebnu dokumentaciju za vas i vaše vozilo i na vrijeme se informišite o stanju na putevima i graničnim prelazima. Trenutno na graničnim prelazima Velika Kladuša-Maljevac i Izačić pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine.

Danas  u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa slabijim lokalnim pljuskovima. Jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 18, na jugu zemlje do 19, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 30 stepeni.

Prolazak fronte iznad naše zemlje i promjenljive vremenske prilike, uz povremene pljuskove, pretežno će djelovati na lošije raspoloženje kod većine populacije. Sa osvježenjem u vidu nižih temperatura, osjet sparine neće biti suviše izražen. U Krajini i na jugozapadu stabilnije i ugodnije većim dijelom dana. Sa poslijepodnevnim i noćnim satima, opća slika dodatno će se poboljšati, stoga bi i hronični bolesnici trebali osjetiti olakšanje.