PU Cazin je imala sedam intervencija u protekla 24 sata, zabilježena je jedna vatrogasna intervencija

Cazin
CAZIN!

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 16 stepeni Celzijusa. Prema posljednjim dostupnim podacima na voda.ba vodostaj Mutnice iznosi 80,00 cm.

Policijska stanica Cazin imala je sedam intervencija u protekla 24 sata. U Sedri je došlo do učestvovanja u tuči, naročito drskog po0našanje te lomljenja predmeta od strane više lica – migranata. Pucanje iz gasnog pištolja evidentirano je u Gornjoj Lučkoj, dok je u Donjoj Lučkoj oko 19:25 sati došlo do nepristojnog i drskog ponašanje od strane jednog lica te nešto kasnije (03:50 sati) ponovo do nepristojnog i drskog ponašanje. U Prošićima dva lica učestvovala su u fizičkom napadu te izazivanju osjećaja ugroženosti drugog lica prijetnjom da će napasti na život i tijelo.  Drsko ponašanje i izazivanje osjećaja ugroženosti evidentirano je i u Ćoralićima od strane jednog lica.

Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, na parking prostoru ispred restorana Basari na Maloj Lisi došlo je do nezgode u kojoj su učestvovala 2 m/v. Niko nije povrijeđen, a na vozilima je pričinjena materijalna šteta.

Cazinski vatrogasci imali su jednu tehničku intervenciju u Puškarima (13:29-14:05 sati).

Povećan je broj šumskih požara i niskog raslinja te oprezno postupajte prilikom loženja vatre na otvorenom jer svako paljenje vatre na otvorenom veoma lahko može izmaći kontroli i stvoriti velike probleme pa dovesti i do ugrožavanja života i imovine.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 47 pacijenata dok je sanitet korišten dva puta.

“Kako bi se spriječilo širenje virusa i daljnji porast broja oboljelih neophodno je pridržavati se mjera prevencije koje su na snazi – držanje distance i izbjegavanje rukovanja i grljenja, često i temeljito pranje ruku, održavanje lične higijene i higijene prostora, te izbjegavanje većih okupljanja. Podsjećamo da je na snazi Naredba kojom je, između ostalog, obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom javnom prostoru, kao i u otvorenom javnom prostoru, ukoliko na otvorenom prostoru nije moguće održavati fizičku distancu od dva metra između osoba”, napominju iz Civilne zaštite grada Cazin.

Vodosnabdjevanje, kao i elektrosnabdjevanje je uredno na području grada.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać obavještava kupce da će dana 06.07.2020. godine zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima doći do prekida u isporuci električne energije u vremenskom periodu od 08:00 do 16:00 sati u Tahirovićima i Brezovoj Kosi.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, u toku su radovi na rekonstrukciji mosta preko rijeke Ljubine u Semizovcu (M-18). Saobraćaj se iz smjera Tuzle preusmjerava na put Semizovac-Ilijaš-Podlugovi-Sarajevo. Vozila koja se kreću iz pravca Sarajeva prema Tuzli i Ilijašu, kao i vozila iz pravca Ilijaša za Sarajevo saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Ormanica na magistralnom putu Srebrenik-Orašje i tunelu Vinac na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo na magistralnom putu Jošanica-Stup, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Radovi na sanaciji mostova u toku su i na dionicama: Srebrenik-Šićki Brod (preko rijeke Tinje i u mjestu Drenik), Olovo-Semizovac (preko rijeke Ljubine), na ulazu u Jajce, te na petlji Blatuša kod Zenice. Na ovim lokacijama saobraća se usporeno.

Na magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (u mjestu Tulje), svaki dan osim nedjelje, od 08 do 14 sati obustavlja se saobraćaj. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na put Stolac-Berkovići-Bileća-Trebinje.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila (kroz tunel Vranduk) od 05 do 21 sati saobraća se nesmetano (dvosmjerno). Od 21 sati do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila.

Izvor: