Policijska stanica Velika Kladuša bilježi jedno narušavanje javnog reda i mira i jednu saobraćajnu nezgodu

.
Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražilo je 57 pacijenata

 

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać najavila je da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima danas doći do prekida u isporuci električne energije u trafopodručju Mrcelji 1. Prekid je najavljen od 09:00 do 16:00h. Na ostalom području isporuka električne energije je uredna.

Prema informaciji iz JKP „Vodovod i kanalizacija“, vodosnabdijevanje je stabilno.

Odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće teku prema planu, kažu nam ovog jutra u JKUP „Komunalije“.

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša bilježe jedno narušavanje javnog reda i mira i jednu saobraćajnu nezgodu u kojoj nije bilo povrijeđenih lica. Krivičnih djela nema prijavljenih.

„Vatrogasci nisu imali poziva za izlazak na teren“ – rekao nam je dežurni Kapić.

Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražilo je 57 pacijenata, od kojih su dva upućena na dalje liječenje. Dežurni su bili doktori Ahmed Riyad Dash i Abdulah Fazlić.

Stanje na putevima i vremenski bilten:

Na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća bez vanrednih ograničenja, uz umjerenu frekvenciju vozila. I danas nas, po najavama meteorologa, očekuje topao dan što će sigurno mnogi iskoristiti za puitovanja, pa se tokom dana očekuje intezivniji saobraćaj. Molimo vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Modriča-Gradačac, Semizovac-Olovo, Bugojno-Kupres, Vitez-Nević Polje, Livno-Kamensko, Ripač-Dubovsko, Doboj-Rudanka-Johovac, na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Hadžiće i Kladanj (iz smjera Olova).

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. U Bosni lokalno po kotlinama i uz riječne tokove u jutarnjim satima će biti magle. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 34°C.

Uz stabilnije vremenske prilike i više sunca, većina populacije trebala bi se osjećati ugodnije. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata, tokom dana neće biti velike. Poslijepodnevni sati uz povećan indeks UV zračenja, mogli bi proći uz nešto izraženiji osjet sparine, stoga je preporučljivo biti oprezniji u ovom periodu i ne pretjerivati sa aktivnostima.