Policijska stanica Velika Kladuša: Dva krivična djela i dvije saobraćajne nezgode

policijska postaja
Slučajeva narušavanja javnog reda i mira nije bilo.

Hitna služba Doma zdravlja Velika Kladuša pružila je zdravstvenu zaštitu za 35 pacijenata. Dežurni doktori Mustafa Hodžić i Ševal Mešanović na dalje liječenje u KB Bihać uputili su 4 pacijenata.

U Covid ambulantu javilo se 19 pacijenata, bez daljeg upućivanja u Bihać.

Velikokladuški vatrogasci bilježe miran period bez intervencija.

Kako saznajemo iz Elektrodistribucije, PJ Velika Kladuša, sve je u redu ovog jutra sa isporukom električne energije.

JKP „Vodovod i Kanalizacija“ Velika Kladuša savjetuje svojim korisnicima da za vrijeme niskih temperatura zaštite vodovodne instalacije. Podsjećaju vlasnike privatnih objekata i upravitelje u stambeno poslovnim objektima, da su dužni u zimskim uslovima zaštititi od smrzavanja vodovodnu instalaciju, vodomjer i ostale uređaje koje se nalaze u vodomjernom oknu. Sklonište za vodomjer, šaht, možete zaštiti upotrebom izolacijskog materijala, poput stiropora, stirodura ili pvc filca. Za zaštitu vodomjernog okna nije preporučljivo upotrijebiti razne krpene vreće, kamenu vunu, piljevinu ili drugi upijajući materijal. Za eventualno smrzavanje i pucanje vodomjera odgovoran je svaki vlasnik stambenog ili poslovnog objekta, pa tako isti snosi troškove postavljanja novog vodomjera. U slučaju kvara na vodovodnoj mreži ili vodomjeru, potrošači mogu prijaviti kvar Službi za kvarove na broj 066-410-087 i poslije radnog vremena dežurnom u telemetrijskom centru u Trnovima na broj 066-004-493.

MNK „Mujo Hrnjica“ Velika Kladuša večeras igra susret 6. kola Prve futsal lige FBiH – grupa 4 protiv FK „Konjodor“ iz Bužima. Susret će biti odigran u Gradskoj sportskoj dvorani s početkom od 19:00h. Ulaz na utakmicu je 2 KM.

Kako informišu iz BIHAMK-a, zbog novih sniježnih padavina usporeno se saobraća u višim predjelima, kao i na planinskim prevojima. Izdvajamo putne pravce: Travnik-Donji Vakuf, Bugojno-Kupres, Trnovo-Foča, Sarajevo-Rogatica, Ključ-Bihać, Bosanski Petrovac-Drvar, Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad, Livno-Kupres, Vlasenica-Han Pijesak i Posušje-Jablanica Na putevima u nižim predjelima saobraća se po pretežno mokrom kolovozu. Moguća je mjestimična poledica, posebno na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Skrećemo pažnju na učestale odrone zemlje ili kamenja. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Danas u Bosni i Hercegovini oblačno. Širom zemlje će padati susnježica i snijeg, a u nizinama može padati i kiša. Temperatura zraka većinom između 0 i 4°C, na jugu zemlje od 6 do 10°C.

Biometeorološke prilike su nepovoljne. Padavine i niske temperature, uz veći sadržaj vlage u zraku i pojačan osjet hladnoće, uzrokovaće probleme hroničnim bolesnicima, ponajviše osobama sa plućnim i kardiovaskularnim problemima. Tmurno vrijeme, također će loše djelovati i na raspoloženje većine populacije. Neophodno je povesti računa o prikladnom odijevanju, umanjiti aktivnosti i boravak na otvorenom.

Međunarodni dan planina proglasila je Opća skupština UN-a 2003. godine, 11. decembra, nakon što je Međunarodna godina planina, koju je UN proglasio 2002. godine, ukazala na potrebu stalnog osvješćivanja golemog značenja planina i održivog razvoja njihova okoliša za očuvanje kvalitetnog života stanovništva.