Policijski izvještaj o sinoćnjem ubistvu u Sarajevu

Jedna osoba smrtno je stradala u pucnjavi koja se sinoć dogodila u sarajevskom naselju Vojničko Polje, saopćeno je danas i zvanično iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Kako piše u izvještaju, u 20.35 sati obaviještena je dežurna služba Četvrte policijske uprave da je u stanu stambene zgrade u ul. Hasana Sućeske, općina Novi Grad Sarajevo, došlo do upotrebe vatrenog oružja - pištolja.

Dolaskom na mjesto događaja, policijski službenici su potvrdili navode iz prijave i ustanovili da je tom prilikom smrtno stradala osoba S.I. rođen 1982. godine iz Sarajeva.

Na mjesto događaja je izašla ekipa Hitne pomoći, koja je u 20.45 sati konstatovala smrt spomenutog muškarca. Tijelo preminulog je prevezeno u prosekturu Bare, gdje će biti izvršena obdukcija.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je rukovodio uviđajem, obavljenim zajedno sa policijskim službenicima Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i sudskim vještakom medicinske struke.

Rano jutros, u 00.30 sati, policijski službenici su, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo, uhapsili su muškarca inicijala M.I. rođen 1952.godine iz Sarajeva, nakon čega je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju ovog krivičnog djela, saopćeno je.