Policijski službenici u Velikoj Kladuši zabilježili jednu saobraćajnu nesreću

i

 Jednu saobraćajnu nezgodu bez povrijeđenih lica evidentirala je velikokladuška Policijska stanica.

 U prethodna 24 sata Vatrogasna jedinica Velika Kladuša nije intervenisala, saznajemo od dežurnog vatrogasca Kapića.

 Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražilo je 55 pacijenata. Dežurni doktori bili su Arnela Čokić i Abdullah Fazlić koji su na dalje liječenje uputili tri pacijenta.

 Po planu se ovog jutra odvijaju isporuka pitke vode i odvoz smeća i održavanje gradske čistoće.

Na području velikokladuške općine isporuka električne energije je stabilna.

 Prema informacijama iz BIHAMK-a, ugaženog snijega na kolovozu ovoga jutra ima na putnim pravcima Bihać-Ključ i Bosanski Petrovac-Drvar-Resnovci-Bosansko Grahovo. Zbog povremeno jakih pljuskova i veće količine vode koja se zadržava na kolovozu, otežno je saobraćanje na većini putnih pravaca u BIH. Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke. Izdvajamo putne pravce: Sarajevo-Foča, Konjic-Mostar, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac. Vozače upozoravamo i na mjestimično jake udare vjetra. Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode uvjetima na putu. Sporije zbog radova saobraća se na magistralnim putevima Jajce-Donji Vakuf (tunel Skela) i Živinice-Stupari (kod mjesta Đurđevik). Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

 Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom u nizinama, a u višim područjima slab snijeg. Ponegdje i u nizinama sjeverozapadne Bosne sa susnježicom i slabim snijegom. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 9, na jugu zemlje do 12 stepeni.

 Biometeorološke prilike djelimično će se popraviti. Uz slabije izražene padavine i povremeno tmurno vrijeme, kod hroničnih bolesnika i meteoropata moguće su nešto jače tegobe u vidu lošijeg raspoloženja, nervoze i dekoncentracije. Negativni uticaj vremenskih prilika će, u cijeloj zemlji, oslabiti u drugom dijelu dana. Pri tome će se osjet hladnoće pojačavati sa noćnim satima, stoga je poželjno biti oprezniji, prikladno se odjenuti i ne izlagati se pretjeranim aktivnostima.