Polufinale Evropske lige sudi sudija koji je uhapšen u Bosni i Hercegovini

sudija
Godina dana od tog događaja

 

Slovenački sudija, Slavko Vinčić, večeras će na Emirates stadionu suditi utakmicu Arsenala i Villarreala u polufinalu Evropske lige.

Ono što je zanimljivo za sudiju iz Slovenije jeste da je prije godinu dana on uhapšen u Bijeljini, nakon što je policija upala i rasturila jedno okupljanj u Bijeljini u akciji kodnog naziva "Kristal".

Tada je uhapšeno 36 lica kod kojih su pronađeni oružje i narkotici, a mediji su najviše pisali o starleti Tijani Ajfon. Slavko Vinčić se slučajno zadesio na žurci na poziv prijatelja, a nakon što je bio u poslovnoj posjeti Bosni i Hercegovini. Nakon saslušanja u policiji se utvrdilo da on nema nikakve veze sa traženom grupom, te je odmah i pušten nakon čega se vratio u Sloveniju.

 Poslije sastanka sa poslovnim partnerima pozvani smo na jedan ranč da proslavimo, i odazvali smo se pozivu. Bilo je četrdesetak ljudi, skoro nikog od njih nisam poznavao. Posle policijske racije odvedeni smo na informativni razgovor, gde sam objasnio da uopšte ne znam te ljude, i nakon toga su me pustili tako da sam mogao da se vratim kući u Sloveniju, rekao je Vinčić u telefonskom razgovoru za slovenački portal 24ur.com.

Slavko Vinčić je cijenjen slovenački sudija, a na FIFA listi je od 2010. godine.