POMAK poručio: Ne dolazi u obzir vlast sa NES-om

.

Pokret za modernu i aktivnu Krajinu – POMAK, 15 dana nakon izbora održao je konferenciju za novinare.

Nakon svog prvog učešća na Općim izborima zadovoljni su s izbornim rezultatom koji ih je doveo do tri mjesta u Skupštini USK te jednog u Federalnom parlamentu.

Prvi čovjek ovog pokreta Šuhret Fazlić pozvao je sve političke aktere da se što prije formira kantonalna vlast. Ističu da su sigurni u ono što ne žele, te odbijaju bilo kakvu mogućnost saradnje s NES-om, a o budućem političkom koaliranju dosad su razgovarali samo s DF-om…

“Ne odustajemo od svojih principa i nećemo biti dio vlasti po svaku cijenu“, ovim riječima prvi čovjek POMAK-a Šuhret Fazlić na današnjoj press konferenciji objasnio je u kojem će pravcu ovaj pokret djelovati pri budućim pregovorima za formiranje kantonalne vlasti.

Istaknuo je kako neće surađivati s ljudima koji su u protekle 4 godine, kako tvrdi, bili nosioci negativnih promjena na šta su ukazivali tokom predizborne kampanje. Fazlić uz ostalo kaže kako ne žele da učestvuju u vlasti s ljudima koji se nisu oglasili u aferi diploma, niti se oglasili od hapšenja za nezamislive stvari u demokratskom svijetu.

Ono što u POMAKU žele, jeste da proces odlučivanja bude u institucijama, da postoji odgovorniji odnos prema javnim sredstvima, te da se kanton tretira kao jedinstvena cjelina u kojoj će se pokrenuti projekti koji su ključni za cijeli kanton.