POMAK uznemirio poziciju: Udaraju preko lokalni medija za sitne pare

Sinoćnja tribina u Bihaću na kojoj su predstavljeni kandidati koalicije A SDA - POMAK Zajedno, uznemirila je aktuelnu poziciju koja je za stine novce počela udarati po kandidatima ove koalicije.

Očigledno da strah od gubljenja pozicije i spoznaja da bi javnost uskoro mogla saznati šta su sve radili u toku svog mandata, tjera aktuelnu vlast da novac budžetskih korisnika troši kupujući lokalne medije.

Prvi na meti aktuelne vlasti našao se Zlatko Hujić, načelnik Bosanskog Petrovca, kojeg su optužili da smijenjuje sposobne a postavlja podbne i da je Općinu pretvorio u društvo jednog lica.

Nećemo se baviti Hujićem niti istraživati da li su ovi navodi tačni ili nisu, jer potrebno je ovdje i sada razotkriti nešto puno bitnije. Sada se vratimo na aktuelnu vlast na kantonalnom nivou. Zar nije licemjerno drugima spočitavati grijeh kojeg ti sam radiš? Zar sama Vlada USK i njeni resori počev od obrazovanja i zdravstva, pa do službe za zapošljavanje i resora za borce nisu već odavno postali društvo nekoliko lica? Zar se samo u ZZO USK i Službu za zapošljavanje nije zaposlilo desetine osoba u posljednjih godinu dana, o čemu su već pisali mediji? 

Kako onda Hujića prozivati za ono što si sam radio? Zar VELIKI BOŠNJACI i džuma-muslimani ne bi trebalo da se stide toga i ne rade to? Zar se na tome treba graditi kampanja? Zar to može pomoći u borbi za glasove? I kakav je ćejif u tome uopće? 

Odgovore na ova pitanja, javnost će saznati 7. oktobra!