Pomoć Hitne službe Doma zdravlja Velika Kladuša zatražilo je 57 pacijenata

Foto: Facebook
Dežurni doktori Mustafa Hodžić i Amra Zulić na dalje liječenje uputili su 4 pacijenata..

Policijska stanica Velika Kladuša u proteklom periodu evidentirala je tri saobraćajne nezgode. U jednoj nezgodi jedna osoba zadobila je lakše tjelesne povrede, dok je u preostale dvije zabilježena materijalna šteta. Slučajeva narušavanja javnog reda i mira i krivičnih djela nije bilo.

Vatrogasci su u večernjim satima, u periodu od 21:50 do 22:20h imali jednu intervenciju gdje je, prema riječima dežurnog Galijaševića, u ulici Ive Marinkovića došlo do zapaljenja dimnjaka.

Magla ovoga jutra smanjuje vidljivost na većini puteva koji prolaze kroz kotline i uz riječne tokove. Izdvajamo dionice u dolinama rijeka: Bosne, Save, Lašve i Vrbasa. Kolovoz je mjestimično vlažan, a skrećemo pažnju na učestale odrone zemlje ili kamenja. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Danas u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. U jutarnjim satima i prije podne, u Bosni po kotlinama i uz riječne sa maglom ili niskim oblacima. Krajem dana, postupno naoblačenje sa sjeverozapada. Najviša dnevna temperatura zraka od 9 do 15, na jugu do 17 stepeni.

Uz stabilnije vremenske prilike, biometeorološka prognoza je povoljna za veći dio zemlje. U centralnoj i istočnoj Bosni nešto duže zadržavanje magle tokom prijepodneva, kod hroničnih bolesnika i meteoropata može uzrokovati umjerene tegobe. Preporučljivo je posvetiti više pažnje odijevanju u prohladnim, jutarnjim i večernjim satima. Danju ugodnije, sa osjetnijim porastom temperatura zraka i prikladno za boravak na otvorenom.