Pomoć Hitne službe Doma zdravlja Velika Kladuša zatražilo preko 70 pacijenata

,

Dio domaćinstava u Orčevoj Luci, izlaz prema Šakanima, trenutno je bez jedne faze u elektronapajanju. Ostalo područje općine uredno je snabdjeveno električnom energijom.

Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražilo je 77 pacijenata i svima je pomoć ukazana u velikokladuškom Domu zdravlja. Dežurni su bili doktori Kenan Dautović i Samra Alibegić.

Jedna saobraćajna nezgoda bez povrijeđenih lica evidentirana je u protekla 24h. Nema prijavljenih krivičnih djela i narušavanja javnog reda i mira, informišu iz Policijske stanice Velika Kladuša.

Vatrogasci su, prema riječima dežurnog Okanovića, imali mirna protekla 24h.

Rimokatolička crkva, protestantske i Anglikanska crkva, kao i neke pravoslavne crkve koje su prihvatile novo računanje vremena, danas slave Badnjak odnosno Badnji dan, vrijeme prije Božića kada se slavi rođenje Isusa Krista. Na Badnjak se uređuje kuća za Božić, kiti se božićno drvce, peku se kolači. Tradicionalno se na Badnjak posti i ne jede meso, iako Katolička crkva post ne smatra obveznim.

Novogodišnji malonogometni turnir u Velikoj Kladuši se nastavlja već danas, kada je na rasporedu grupa B, a ujedno i posljednja grupa na Novogodišnjem malonogometnom turniru u Velikoj Kladuši. U grupi se nalaze NK Mladost, SRC Šumatac, Limarija Bajrektarević i Caffe club Diamond.

  • Grupu otvaraju ekipe Mladosti i Caffe club Diamond s početkom u 17:00h
  • SRC Šumatac – Limarija Bajrektarević u 17:30h.
  • Caffe club Diamond – Limarija Bajrektarević u 18:10h.
  • SRC Šumatac – NK Mladosti u 18:40h.
  • SRC Šumatac – Caffe club Diamond u 19:20h.
  • NK Mladost – Limarija Bajrektarević u 19:50h.„Kladuša zima 2023“ danas donosi novu svirku! Umjesto ranije najavljenog Šefika Hašića od 19h zimsku noć će uljepšati i zagrijati Hanad Džehverović kao i DJ Gipsy! Do 31. decembra svakodnevno uživajte i u „Zimi u parku“, bogatoj ponudi velikokladuških ugostitelja i obrtnika.

Prema prikupljenim podacima, jutros se na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini saobraća bez vanrednih ograničenja, uz slabiju frekvenciju vozila. Magla smanjuje vidljivost na putevima na širem području: Livna, Kupresa, Tomislavgrada, Glamoča, Mostara, na dionici autoputa Jošanica-Zenica, kao i na putnim pravcima: Gračanica-Šićki Brod-Kalesija, Ravno-Hutovo i Stolac-Neum.

Zbog učestalih odrona kamenja na kolovoz izdvajamo puteve: Srbljani-Bosanska Krupa, Turbe-Karanovac, Sarajevo-Foča, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf, Bugojno-Kupres i Novi Travnik-Bugojno.

Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila jutros protiče uz kraća zadržavanja.

Povodom katoličkog Božića od danas u 12 sati do sutra navečer do ponoći bit će zabranjen prevoz eksplozivnih materija na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine.

Danas sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Prije podne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove može biti magle. Vjetar slab južni i jugozapadni. Dnevna temperatura zraka od 10 do 16 °C.

Dodatna stabilizacija vremenskih prilika i proljepšanje uz porast temperatura, pozitivno će djelovati na većinu populacije. Prije podne je moguće nešto duže zadržavanje magle, mjestimično u dijelu Bosne, stoga bi osjetljive grupe, trudnice, starije osobe, djeca, trebale biti opreznije prilikom boravka van domova. Drugi dio dana će posvuda biti ugodniji. Poželjno je slobodno vrijeme provesti na otvorenom, po mogućnosti u prirodi.