Pomoć u pronalasku posla nezaposlenim mladim osobama i ženama

nezaposleni mladi

 

Svjetska banka objavila je treći poziv nezaposlenim mladim osobama i ženama koje su prijavljene na biroima za zapošljavanje u cijeloj Bosni i Hercegovini da se prijave za podršku privatne agencije za zapošljavanje Kolektiv (MojPosao.ba) u okviru projekta Svjetske banke uz podršku Ambasade Švedske.
Nezaposlene osobe će dobiti pomoć u traženju posla, uključujući savjetovanje i spajanje sa poslodavcem sa ciljem zapošljavanja, edukaciju za traženje posla, uključujući pripremu biografije i pripremu za intervju za posao, timski rad, obuku za ponuđeni posao i sl.
Kako je saopćeno, u skladu s ciljanim skupinama projekta definisanim sporazumom sa Svjetskom bankom, podrškom projekta bit će obuhvaćene osobe koje ispunjavaju sljedeće uslove: da su prijavljene na birou za zapošljavanje u BiH, da su dugoročno nezaposlene (12 mjeseci i duže), mladi od 18 do 35 godina, bez univerzitetskog obrazovanja ili mladi od 18 do 35 godina koji su ostali bez posla tokom pandemije Covid-19, svih nivoa obrazovanja.
Žene se mogu prijaviti za podršku projekta, bez obzira na dob, ukoliko ispunjavaju ostale uslove. Osobe koje su ostale bez posla tokom pandemije Covid-19 mogu se prijaviti za podršku projekta bez obzira na nivo obrazovanja.
Poziv je otvoren do 29. aprila 2021.