Pomoć u teškim vremenima: Građanima Banje Luke bit će podijeljeno 30 tona krompira

asd
Građani Banja Luke će na vrijeme biti obaviješteni o lokacijama na kojima će biti dijeljen krompir

Udruženje povrtara Republike Srpske provest će u četvrtak, 18. marta, akciju u kojoj će građanima Banja Luke, ustanovama i organizacijama u ovom gradu biti podijeljeno oko 30 tona krompira, rekao je Srni predsjednik ovog udruženja Brane Mastalo.

Mastalo je naveo da će u Banja Luku stići deset kamiona s krompirom i da će akcija početi u 11 sati.

- Već smo našli lokacije na Laušu, Starčevici i drugim dijelovima Banja Luke, što će "pokriti" šest kamiona, dok bi preostala četiri kamiona krompira bila donirana Univerzitetskom kliničkom centru RS-a, Caritasu, Merhametu i drugima. Posjetili smo i u javnu kuhinju Mozaik prijateljstva i dogovorili se da u 11.30 sati dijelimo krompir korisnicima njihovim usluga, a kuhinji ćemo donirati tonu krompira, naveo je Mastalo.

Prema njegovim riječima, građani Banja Luke će na vrijeme biti obaviješteni o lokacijama na kojima će biti dijeljen krompir.

- Ukoliko građani, ali i institucije budu zainteresovane za krompir spremni smo da akciju nastavimo već naredne sedmice, naveo je Mastalo.

Mastalo je naveo da je njegov prijedlog da svaki građanin može da dobije maksimalno dvije vrećice krompira od po deset kilograma.