Pomoć za djecu sa posebnim potrebama

Mikrokreditno društvo Mikrofin podržalo je danas rad udruženja „Dajte nam šansu" u Bužimu, koja pomaže djeci sa posebnim potrebama.

Ovoj organizaciji, koja predano radi na tome da djeca sa posebnim potrebama budu u potpunosti integrisana u društvo, uručena je donacija u didaktičkom materijalu.

Šef bihaćke filijale „Mikrofina" Enis Didović kaže da su se sa zadovoljstvom odazvali pozivu ove organizacije, koja pruža podršku ne samo djeci, već roditeljima starateljima i cijeloj porodici.
„Mislim da svaka društveno odgovorna kompanija mora posebnu pažnju da obrati na osjetljive kategorije stanovništva poput ove kojima je potrebna naša kontinuirana pažnja.

Ovaj put, opredijelili smo se za donaciju u didaktičkom materijalu, s obzirom na procjene stručnih lica da je ovakav vid pomoći najsvrsishodniji“, kazao je Didović.

On je dodao da će Mikrofin i u budućnosti stajati na usluzi ovom udruženju, ali i svim drugim inicijativama i organizacijama koje nastoje poboljšati položaj društveno osjetljivih grupa.

Od početka svog društveno odgovornog angažovanja Mikrofin je u okviru programa ulaganja u društvenu zajednicu organizovao više od 150 različitih donatorskih akcija. Kroz ovaj program prošlo je više od 70 škola i preko 30 vrtića, a priliku da koristi donatorska sredstva u vidu nastavnih sredstava, školskog i vrtićkog namještaja, računara i druge opreme dobilo je više od 20.000 djece širom Bosne i Hercegovine

Image