Pomoć zatražilo 37 pacijenata

.

– Tokom protekla 24h pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Velika Kladuša zatražilo je 37 pacijenata. Tri su upućena na dalje liječenje u Kantonalnu bolnicu u Bihać. Dežurni doktori bili su: Ahmed Ryad Dash, Abdulah Fazlić i Almedina Beširević.

Policijski službenici evidentirali su dvije saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih lica. Krivičnih djela i narušavanja javnog reda i mira nije bilo.

Vatrogasna jedinica nije imala intervencija.

Malonogometna liga radnika 2023 nastavlja se danas utakmicama u grupi A. U ovoj grupi su ekipe: Stolarija Kendić, Policijska stanica, Dom zdravlja i Elektrodistribucija.

Evo rasporeda:

17:00h Stolarija Kendić – Elektrodistribucija

17:30h Policijska stanica – Dom zdravlja

18:00h Elektrodistribucija – Dom zdravlja

18:30h Stolarija Kendić – Policijska stanica

19:00h Policijska stanica – Elektrodistribucija

19:30h Dom zdravlja – Stolarija Kendić

Danas se igra treće kolo Košarkaške lige za mlade košarkaške talente u Gradskoj sportskoj dvorani Velika Kladuša. Kadeti igraju u 11:00h, dok se utakmica kadetkinja igra u 12:30h.

Predpioniri „Mladosti“ iz Vrnograča na svom terenu danas dočekuju ekipu „Gomile“ iz Stijene. Utakmica se igra u 09:30h.

– Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Na planinama je moguć slab snijeg. Dnevna temperatura od 6 do 12, na jugu do 14 °C.

Biometeorološke prilike su nepovoljne. Osjetljive osobe više pažnje trebaju posvetiti adekvatnom odijevanju obzirom da će se osjet hladnoće postepeno pojačati, usljed većeg sadržaja vlage u zraku i nižih temperatura. Povećana naoblaka, padavine i zahlađenje, kod meteoropata i hroničnih bolesnika će uzrokovati reakcije u vidu reumatskih bolova, glavobolje, promjene raspoloženja. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti.

Stanje na cestama

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po mokrom kolovozu, a upozoravamo na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle ili niske oblačnosti, kao i na povećanu opasnost od odrona. Na pojedinim dionicama veće količine vode prikrivaju stvarno stanje i oštećenja na kolovozu. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila. Na GP Velika Kladuša – Maljevac kraća zadržavanja su na izlazu iz BiH.